Antena 3 CNN Actualitate Liderul Sed Lex: Dăm jos guvernul dacă se decide reducerea tuturor posturilor cu 20%

Liderul Sed Lex: Dăm jos guvernul dacă se decide reducerea tuturor posturilor cu 20%

Liderul Sed Lex: Dăm jos guvernul dacă se decide reducerea tuturor posturilor cu 20%
Sursa foto: cladire guvern
23 Ian 2009   •   02:47

Preşedintele Alianţei Funcţionarilor Publici "Sed Lex", Vasile Marica, s-a arătat revoltat de decizia guvernului, care a anunţat că doreşte să reducă posturile din administraţia centrală cu 20%. El apreciază că iniţiativa poate fi o mişcare politică pentru "ca noul Guvern să-şi aducă oamenii proprii" şi spune că aşteaptă argumentarea acestei hotărâri.
El a propus ca primele posturi la care să se renunţe să fie cele ale consilierilor de miniştri şi ai secretarilor de stat, fiecare dintre aceşti demnitari având câte cinci-şase consilieri. Marica amintea că se fac cozi la oficialii de rang înalt care angajează consilieri fără concurs şi fără experienţă şi cei care vor fi concediaţi vor fi tot cei care muncesc.
"Poate fi însă o mişcare politică, îi dăm afară pe unii ca să-i aducem pe alţii. Vor să-şi numească directori din interiorul partidului, pentu că este o coadă mare la partide pentru aceste posturi", a afirmat Marica, citat de Mediafax.
Liderul sindical aşteaptă însă argumentarea acestei decizii a Guvernului, pentru a vedea dacă este "de bună credinţă". El consideră că "o reducere a personalului din întreg sistemul public ar paraliza practic activitatea administraţiei locale întrucât şi aşa există un deficit de forţă de muncă de aproape 15.000 de persoane. România are în acest moment doar un funcţionar public la 800 de persoane, faţă de media Uniunii Europene unde există un funcţionar pentru fiecare zece locuitori", a precizat Marica.
El a subliniat că în cazul unor concedieri se va face front comun cu profesorii şi cadrele medicale pentru a da jos guvernul.

Liderul Sed Lex a mai spus că reducerea cu 20% a posturilor din aparatul central va afecta aproape 2.000 de salariaţi din ministere şi agenţii guvernamentale, transmite Newsin.
"În administraţia centrală lucrează în acest moment aproape 14.000 de persoane, 12.000 la nivel executiv şi 2.000 la nivel de conducere. O reducere cu 20% a personalului din aparatul central înseamnă de fapt în jur de 2.000 de disponibilizări", a explicat Marica.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lider sindical guvernul Boc
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close