Antena 3 CNN Actualitate Liderul SNPPC: Poliţiştii nu-şi vor risca viaţa cu o reducere de 25% a salariilor (VIDEO)

Liderul SNPPC: Poliţiştii nu-şi vor risca viaţa cu o reducere de 25% a salariilor (VIDEO)

Liderul SNPPC: Poliţiştii nu-şi vor risca viaţa cu o reducere de 25% a salariilor (VIDEO)
01 Iun 2010   •   20:59

Protestele se ţin lanţ în România. După profesori, funcţionari publici, medici şi angajaţi ai penitenciarelor, a venit rândul poliţiştilor să-şi exprime nemulţumirile faţă de măsurile de austeritate care urmează să fie aplicate. Într-o intervenţie în ediţia de marţi a emisiunii "La Ordinea Zilei," de la Antena 3, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat că, în cazul în care Guvernul merge până la capăt cu decizia de reducere a salariilor, poliţiştii vor refuza să-şi mai desfăşoare activitatea în condiţii normale. Potrivit acestuia, nimeni nu-i poate obliga pe oameni să lucreze fără să fie plătiţi.

"Marea majoritatea a poliţiştilor, circa 70% din efectivele Poliţiei, au salariul de 2.000 de lei. Trebuie să se aştepte oricine din această ţară că poliţiştii nu-şi vor risca viaţa cu o reducere de 25%, având în vedere că suntem în continuare, prin lege, restricţionaţi la nişte incompatibiliăţi şi interdicţii. În această situaţie, facem un apel la toţi poliţiştii să fie solidari şi să nu accepte aceste măsuri pe care Guvernul ni le arată că ar fi cele mai bune", a declarat Marin Gruia.

"Noi nu mai garantăm ce se va întâmpla din punctul de vedere al fiecărui individ, pentru că, într-o situaţie de criză, fiecare individ ajunge să lucreze la două extreme: ori se sinucide, ori va sări la gâtul celuilalt, cum se spune", a adăugat acesta.

Liderul sindical solicită Guvernului să respecte legea şi susţine că nimeni nu poate fi obligat să muncească fără să fie plătit.

"Având în vedere legislaţia în vigoare şi fiecare poliţist trebuie să-şi îndeplinească datoriile de serviciu, aşa cum ni se solicită să respectăm legea, aşa solicităm şi noi Guvernului să respecte legea. Nu mă poate obliga nimeni să lucrez fără să fiu plătit", a declarat Marin Gruia.

Preşedintele SNPPC a ţinut să mai precizeze că responsabilitatea privind garantarea siguranţei naţionale aparţine exclusiv celor care se află la Putere şi nu poliţiştilor.

"Dacă reprezentanţii Guvernului şi preşedintele consideră că, prin aceste reduceri, garantează siguranţa naţională şi a cetăţenilor, dânşii vor răspunde în faţa poporului. Noi nu ne asumăm această răspundere", a spus Gruia.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: politisti sindicat masuri reducere salariu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close