Antena 3 CNN Actualitate Liga Campionilor. Urziceni - Vfb Stuttgart 1-1: Varga, primul marcator al Unirii în cupele europene (VIDEO)

Liga Campionilor. Urziceni - Vfb Stuttgart 1-1: Varga, primul marcator al Unirii în cupele europene (VIDEO)

Liga Campionilor. Urziceni - Vfb Stuttgart 1-1: Varga, primul marcator al Unirii în cupele europene (VIDEO)
29 Sep 2009   •   22:01

Dan Petrescu declara la începutul etapei a doua a grupelor Ligii Campionilor că îşi doreşte ca echipa sa, Unirea Urziceni, să scrie o pagină de istori marţi seară, când întâlneşte Vfb Stuttgart. Chiar dacă nu a reuşit prima victorie românească pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor din ultimul deceniu, Unirea se poate lăuda şi cu un rezultat de egalitate, scor 1-1, obţinut cu multă muncă şi determinare.

Nemţii au început în forţă meciul şi după şutul lui Hilbert pe lângă poartă, Arlauskis s-a văzut învins de Tasci, în minutul cinci al partidei. Unirea nu a predat armele şi după o primă repriză în care a avut o posesie superioară, formaţia ialomiţeană a revenit în joc.

Dacian Varga a readus zâmbetul pe buzele "Bursucului" cu un supergol, la doar trei minute după pauză. La o fază la care fundaşii adverşi au părut relaxaţi, Varga a recuperat un balon în careul de 16 metri, lateral dreapta, şi l-a învins pe Lehmann cu un şut bine plasat la colţul lung. Acesta a fost primul gol al Unirii Urziceni în competiţiile europene şi golul care i-a adus formaţiei lui Dan Petrescu un prim punct în grupa G a Ligii Campionilor.

La oaspeţi, Marica a fost titular şi a evoluat până în minutul 65, când a fost înlocuit cu Schieber, iar după golul lui Varga a fost protagonistul principalelor ocazii ale şvabilor: în minutul 50 Arlauskis a reţinut lovitura de cap a internaţionalului român, iar Bruno Fernandes a blocat şutul lui Marica din minutul 58, din interiorul careului.

Deşi a fost la un pas să scrie o pagină de istorie şi printr-un record negativ de audienţă, Unirea a beneficiat la primul meci "de pe teren propriu" de un public de peste 15.000 de spectatori. Luni se vânduseră doar 400 de bilete, dar vremea bună şi preţul modic al biletelor de intrare i-au determinat pe microbiştii bucureşteni să vină la partidă, ei fiind răsplătiţi printr-un joc bun, alert, cu multe ocazii de gol. Jucătorii Unirii Urziceni, în special Dacian Varga, au fost aplaudaţi la finalul partidei de spectatorii aflaţi în Ghencea.

Vedeţi golurile partidei

Au evoluat echipele:

Unirea Urziceni: 1. Giedrius Arlauskis - 16. Epaminonda Nicu, 6. George Galamaz (căpitan), 24. Vasile Maftei, 22. Bruno Fernandes, 19. Pablo Brandán - 18. Ricardo Vilana Gomes - 9. Dacian Varga (10. Răzvan Pădureţu, 90), 32. Iulian Apostol, 21. Tiberiu Bălan (30. Sorin Frunză, 46) - 7. Marius Bilaşco (14. Raul Rusescu, 64). Antrenor: Dan Petrescu.

VfB Stuttgart: 1. Jens Lehmann - 27. Stefano Celozzi, 5. Serdar Tasci, 17. Matthieu Delpierre, 15. Arthur Boka - 28. Sami Khedira - 11. 19. Roberto Hilbert, Thomas Hitzlsperger (căpitan), 13. Timo Gebhart - 9. Ciprian Marica (39. Julian Schieber, 64), 29. Pavel Pogrebniak. Antrenor: Markus Babbel.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close