Antena 3 CNN Actualitate Limbaj codificat marca Voicu: "Doctor" şi "medicamente", în loc de magistrat şi bani (VIDEO)

Limbaj codificat marca Voicu: "Doctor" şi "medicamente", în loc de magistrat şi bani (VIDEO)

Limbaj codificat marca Voicu: "Doctor" şi "medicamente", în loc de magistrat şi bani (VIDEO)
Sursa foto: voicu
22 Mar 2010   •   09:27

Audieri şi noi stenograme în dosarul Voicu. Site-ul Hotnews dezvăluie cum a reuşit senatorul suspendat din PSD să ia 260.000 de euro de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, aparent sub forma de imprumut. Mai exact, aceştia foloseau un limbaj disimulat în convorbirile telefonice. La DNA este aşteptat luni omul de afaceri Marius Locic.

Senatorul suspendat din PSD Cătălin Voicu nu s-a sfiit şă-şi folosească influenţa pe lângă judecătorul Florin Costiniu, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, căruia i-a cerut să-l sprijine în intervenţiile pe lângă magistraţii care ar fi trebuit să soluţioneze un dosar al afaceristului Costel Căşuneanu.

O primă discuţie telefonică între Voicu şi Căşuneanu a avut loc la 13 iulie 2009. Cei doi şi-au luat toate măsurile de precauţie pentru a nu fi descoperiţi. Termenii de "spital", "doctor" şi "medicamente" i-au substituit pe cei de judecată, magistrat şi bani sau alte foloase materiale.


Voicu Cătălin: Vedeti ca vorbesc să înţelegeţi dumneavoastră, mă ocup cu domnul doctor de tratamentul acela şi ne auzim în zilele urmatoare, da?
Căşuneanu Costel: Da? Vă mulţumesc din suflet.
Voicu Cătălin: Vă rog să contaţi pe mine.
Căşuneanu Costel: Cu deosebit respect.

La scurt timp după ce Voicu şi-a folosit influenţa şi a obţinut un termen cât mai scurt pentru judecarea unui recurs, a venit şi nota de plată. Nu mai puţin de 260.000 de euro, primiţi, în două tranşe, de la Costel Căşuneanu în perioada iulie - septembrie 2009.

Voicu Cătălin: Deci, domnu' preşedinte. Mie îmi trebuie, să mă împrumutaţi până la sfărşitul anului, cu 200.000. Dar, dacă aveţi 100 sau 50, sunt buni şi ăia, da? Eu, bani am, domnu preşedinte. Nu am acum.
Căşuneanu Costel: Stiu, domnu' general, nu se pune problema.
Voicu Cătălin: Sunt un om serios şi eu vă asigur că acest transcript, domnul Băsescu nu-l mai primeşte de data asta. Deci, dacă va spun treaba asta, înseamna că ştiu ce spun! Da?
Căşuneanu Costel: Indiferent cum e. Asta e o alta chestiune. Deci cu mare plăcere. Sigur că da. Haideţi că sun eu acum, domnu general. Da?
Voicu Cătălin: Deci, nu, domnule preşedinte: dacă aveţi, fără să vă complicaţi, şi repet, numai cu împrumut. (...)

O dată aranjată intervenţia pe lângă magistratul Florin Costiniu, Voicu Cătălin l-a contactat pe Costel Căşuneanu si i-a transmis că dosarul său va fi soluţionat favorabil. Toată discuţia a avut loc în acelaşi limbaj eliptic.


Voicu Cătălin: 14 octombrie. Mergem la doctor şi e rezolvat.
Căşuneanu Costel: Am înţeles. Vroiam să va întreb dacă aveţi vreo veste de la băieţii ăia. În ce stadiu mai suntem.
Voicu Cătălin: Imediat vă, imediat vă sun eu. Da, domn preşedinte. Că m-am ocupat de domnul doctor în dimineaţa asta. Da?
Căşuneanu Costel: Am înţeles, am înţeles!




Fostul senator PSD a infirmat acuzaţiile şi neagă existenţa unui limbaj codat, susţinând că discuţiile cu Costel Căşuneanu se referă într-adevăr la nişte intervenţii medicale.

?Pe domnul Căşuneanu l-am trimis la spitalul Elias. A apelat la mine, pentru că am multe cunoştinţe medicale. Nu este niciun cod, aşa cum se spune. În momentul în care vrei să iei şpagă nu discuţi la telefon. Era vorba de un împrumut, ca să ajut pe cineva care avea nişte cec-uri la plată? a spus Cătălin Voicu la Antena 3.


Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close