Antena 3 CNN Actualitate LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII. Google celebrează 50 de ani de programare pentru copii

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII. Google celebrează 50 de ani de programare pentru copii

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII. Google celebrează 50 de ani de programare pentru copii
04 Dec 2017   •   11:08

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Îți plac jocurile și animația pe computer? Vrei să înveți să creezi propriile programe pentru calculator? Google celebrează 50 de ani de limbaj de programare pentru copii cu un Google Doodle special. LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII O carte specială pentru cei mici

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Cursul de programare pentru copii este carte preferată pentru orice programator începător. Grafica plină de culoare se combină cu instrucțiuni pas cu pas pentru a face arta programării clară și plăcută chiar și pentru cei care nu știu nimic despre ea.

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII De la codul binar la proiecte amuzante, acest ghid îți va arăta cum să creezi jocuri și animații folosind două limbaje de programare diferite - Scratch și Python. Datorită stilului facil, chiar și cele mai dificile aspecte ale programării vor deveni amuzante și ușor de înțeles.

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Carol Vorderman este una dintre cele mai iubite prezentatoare TV din Marea Britanie, renumită pentru talentul la matematică. A fost gazda a numeroase programe TV despre știință și tehnologie, dar și consilier al prim-ministrului britanic, David Cameron, pe probleme privind educația în Marea Britanie.

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Cum poți să înveți singur deși ești mai mare

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Poţi să înveţi bazele programării singur, în mai puţin de o lună, indiferent de studiile pe care le ai, cu condiţia să fii pasionat, motivat şi ambiţios şi să investeşti suficient timp, însă pentru a deveni un programator de top sunt necesare cel puţin 6 luni de efort susţinut, sunt de părere unii specialişti din domeniu.

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Salariul pentru un programator entry-level într-o companie de top porneşte de la 800-1.000 de euro, iar după 3-5 ani poate ajunge la un nivel de 2.000 de euro, spune Răzvan Rughiniş, profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Deşi nu poţi să înveţi programare de la A la Z singur, bazele limbajelor sunt accesibile oricui vrea să înveţe, susţine Rughiniş. El recomandă celor care vor să înveţe programare singuri să înceapă cu limbaje mai uşoare, precum Python, a cărui popularitate se datorează simplităţii şi conciziei codului. Alte limbaje recomandate începătorilor sunt Java sau C#, spune Brânduşa Fecioru, director de HR la TotalSoft.

LIMBAJ DE PROGRAMARE PENTRU COPII Şi Cătălin Alexandru, lead programmer la Ubisoft, este de părere că este uşor să înveţi singur programare şi algoritmică, întrucât, spune el, toate informaţiile necesare pot fi găsite în cărţi şi tutoriale online. Condiţia, consideră programatorul, este să stabileşti încă de la început un rezultat final către care să-ţi îndrepţi efortul de învăţare. “Bazele unui anumit limbaj de programare se pot învăţa repede, în câteva săptămâni, dar este nevoie de multă practică pentru a ajunge la un nivel înalt de performanţă. Mai mult, există multe subiecte conexe care trebuie învăţate în funcţie de contextul în care este utilizat respectivul limbaj de programare, precum fizică, matematică sau economie”, spune Alexandru. Tot el spune că, deşi  cunoaşterea unuia sau a mai multor limbaje de programare este importantă, esenţială este învăţarea procesului logic de exprimare a algoritmilor în cod, abilitate necesară indiferent de limbajul de programare utilizat.

×
Subiecte în articol: Google Google Doodle
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close