Antena 3 CNN Actualitate Limitele zilnice de retragere de numerar la bancomate: Ghid pentru ING, Raiffeisen și BCR

Limitele zilnice de retragere de numerar la bancomate: Ghid pentru ING, Raiffeisen și BCR

Restricțiile privind retragerea de numerar de la bancomate pot fi diferite în funcție de tipul de card, tipul de cont și politica băncii. În mod normal, se recomandă să verifici direct cu banca ta sau să consulți broșurile informative ale contului sau cardului tău pentru a obține informații precise.

Limitele zilnice de retragere de numerar la bancomate: Ghid pentru ING, Raiffeisen și BCR
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Chiţu    |    14 Ian 2024   •   22:00

Este esențial să ai în vedere că unele bănci pot impune comisioane pentru retragerile de numerar de la anumite bancomate, în special cele care nu fac parte din rețeaua băncii respective.

Majoritatea unităților bancare stabilesc o limită maximă de retragere la bancomat, de obicei între 3.000 și 5.000 de lei, pentru titularul contului. Cu toate acestea, în situații speciale, acest plafon poate fi extins de către deținătorul contului.

Câți bani poți scoate zilnic de la bancomatele ING, Raiffeisen sau BCR

ING

ING stabilește o limită de 30 de operațiuni de depunere și retragere de numerar, cu posibilitatea de ajustare în platforma Home Bank.

Pentru deținătorii de conturi la ING, suma maximă de retragere de la bancomat este de 15.000 de lei.

De asemenea, ING impune limite și pentru plățile cu cardul la terminalul POS și pentru tranzacțiile online. Prin urmare, poți efectua până la 30 de plăți într-o zi, cu cardurile obișnuite de debit și credit, însumând un total de 40.000 de lei.

Raiffeisen

Raiffeisen impune un plafon redus de retragere, limitându-le la 3.000 de lei pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard / Raiffeisen Bank Vodafone/ Raiffeisen Bank eMAG.

Totuși, clienții care optează pentru variantele Raiffeisen Bank Gold beneficiază de o limită de retragere mai mare, de 5.000 de lei, în timp ce posesorii de Raiffeisen Bank World Mastercard au posibilitatea de a retrage chiar și 10.000 de lei.

BCR

Clienții BCR au posibilitatea să retragă inițial 3.000 de lei pe zi de la bancomat, dar acest prag poate fi extins până la suma de 10.000 de lei, în funcție de tipul de card deținut.

Dacă utilizează un card standard BCR, retragerea zilnică este limitată la 3.000 de lei, în timp ce deținătorii de carduri Gold pot retrage 5.000 de lei pe zi, cei cu carduri Platinum au posibilitatea de a retrage 7.000 de lei zilnic, iar posesorii de carduri Private Banking pot retrage până la 10.000 de lei pe zi.

×
Subiecte în articol: retragere numerar bancomate
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close