Antena 3 CNN Actualitate Linia pentru producția de măști românești, cumpărată din China cu un milion de dolari, s-a stricat. Orban cere o anchetă

Linia pentru producția de măști românești, cumpărată din China cu un milion de dolari, s-a stricat. Orban cere o anchetă

Liniile pentru producția de maști ale companiei de stat Romarm, achiziționate din China cu un milion de dolari, s-au stricat la o lună de la punerea în funcțiune. Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Apărării să demareze o anchetă.

Linia pentru producția de măști românești, cumpărată din China cu un milion de dolari, s-a stricat. Orban cere o anchetă
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   21:32

”I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița (filiala Romarm care ar trebui să producă măști - n.r.)”, a spus premierul Ludovic Orban.

Liniile de producție de măști de la Romarm, companie producătoare de armament deținută de stat, au fost puse în funcțiune pe 27 aprilie. De atunci, statul român nu a vândut nicio mască din producția proprie.

Directorul Romarm, Gabriel Țuțu, a declarat pentru Observator că maşina pentru confecţionat măşti de tip N95 s-a defectat încă din data de 29 aprilie, ziua în care însuși premierul Ludovic Orban venise în vizită. Într-un raport menționat de sursa citată, se arată că producția de la Romarm ”e cu mult în afara limitelor prevăzute în contract, funcționarea mașinilor e instabilă și necesită opriri frecvente, iar nivelul de rebuturi (40%) afectează productivitatea”.

Cele patru linii de producţie - trei pentru măşti chirurgicale, una pentru măşti N95 - au fost aduse din China cu un avion al forţelor aeriene din Ucraina.

O firmă controlată de mai mulţi italieni a încasat aproape un milion de dolari de la România ca să importe echipamentele, însă nu şi-a asumat şi instalarea lor.

Linia pentru producția de măști, cumpărată de autorități din China cu un milion de dolari, s-a stricat. Orban cere o anchetă

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Artiștii trupei Coldplay „au fost șocați” de huiduielile la adresa lui Babasha
x close