Antena 3 Actualitate Lipsă de productivitate: Numai două dintre iniţiativele deputaţilor au devenit legi în 2011

Lipsă de productivitate: Numai două dintre iniţiativele deputaţilor au devenit legi în 2011

06 Iul 2011   •   09:31
Lipsă de productivitate: Numai două dintre iniţiativele deputaţilor au devenit legi în 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images
Activitatea deputaţilor a intrat sub lupa jurnaliştilor de la Fin.ro iar rezultatul este surprinzător: doar două iniţiative au devenit lege în acest an.

Una se referă la alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, iar cealaltă are în vedere participarea forţelor armate la misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului statului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor declara zilele trecute că prima sesiune parlamentară din 2011 „a fost mult mai linistită, cu o abordare constructiva".

„Am reusit sa trecem mult mai multe proiecte importante. Intotdeauna exista si restante, dar cred ca proiectele mari, de importanta extraordinara, au reusit sa fie trecute de Parlament”, a declarat Roberta Anastase (PDL), la inchiderea sesiunii.

Însă toate „proiectele importante” la care a făcut referire Anastase au fost adoptate prin asumarea raspunderii. Guvernul Boc a recurs la această procedura de trei ori în jumătate de an: pentru Codul Muncii, Legea Dialogului Social si Legea privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului din învăţământ.

În perioada ianuarie-iunie, numai 52 de proiecte şi propuneri legislative au fost promulgate, dintr-un total de 492 de­puse în intervalul amintit. Majoritatea actelor normative adoptate au fost ini­tiate de Guvern.

 

 

 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close