Antena 3 Actualitate Listă de așteptare pentru vaccinarea COVID. Valeriu Gheorghiță: Aceste persoane vor fi eliminate de pe listă!

Listă de așteptare pentru vaccinarea COVID. Valeriu Gheorghiță: Aceste persoane vor fi eliminate de pe listă!

de Laura Dinu    |    13 Apr 2021   •   15:20
Listă de așteptare pentru vaccinarea COVID. Valeriu Gheorghiță: Aceste persoane vor fi eliminate de pe listă!

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți că persoanele care nu confirmă programarea vor fi eliminate din listă, astfel încât restul persoanelor care se află pe lista de așteptare să poată fi notificate.

"Încă de săptămâna trecută, am anunţat o schimbare privind notificarea persoanelor din listă. În loc de trei notificări succesive, se face o notificare. Astfel, după 24 de ore, persoana respectivă va ieşi din lista de aşteptare, fie programându-se în centru, confirmând programarea, fie este eliminată din listă dacă nu confirmă programarea, pentru a da posibilitatea de a notifica celelalte persoane care se află în lista de aşteptare şi a creşte randamentul la programare.

Lista de așteptare a scăzut în aceste zile pentru că nu mai rămân persoanele notificate care nu îşi confirmau programarea", a spus Valeriu Gheorghiță.

AstraZeneca, la liber în România! Oricine dorește se poate vaccina, fără programare

Autoritățile din România iau măsuri disperate pentru a crește numărul persoanelor vaccinate în țara noastră.

Astfel, persoanele care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca nu vor mai avea nevoie de programare pentru a-și administra o doză.

O circulară emisă de Comitetul Național de Vaccinare permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă, însă doar în centrele AstraZeneca ce nu au deja toate locurile ocupate, la fel și listele de așteptare. 

Cu alte cuvinte, prioritate vor avea persoanele programate, însă, în centrele AstraZeneca unde nu au fost toate locurile ocupate, oricine se poate prezenta și poate cere să fie vaccinat, chiar dacă nu are programare, a transmis Valeriu Gheorghiță pentru Antena 3. 

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba.

Așadar, membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate.

”Se respectă toate procedurile și instrucțiunile emise de CNCAV în ceea ce privește activitatea de vaccinare, însă trebuie să ținem cont de faptul că această posibilitate foarte probabil că va fi implementată de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze în centrele de vaccinare, ținând cont că alocarea dozelor către centrele de vaccinare se face în baza programărilor deja existente în platformă. 

Al doilea aspect, numărul persoanelor care pot fi programate și vaccinate pe un cabinet este de maximum 96. Așa încât trebuie să înțelegem că nu vorbim și nu încercăm o aglomerare a centrelor de vaccinare, ci o facilitatea a accesului persoanelor la vaccinare”, a declarat, marți după-amiază, Valeriu Gheorghiță. 

Măsura vine în urma reticenței tot mai mari a românilor cu privire la serul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, din cauza numărului relativ mare de efecte adverse apărute după imunizarea cu acest vaccin. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close