Antena 3 CNN Actualitate Lista celor mai periculoși infractori din România | Sunt căutați de zeci de ani

Lista celor mai periculoși infractori din România | Sunt căutați de zeci de ani

Criminali, violatori și traficanți dovediți, toți reușesc să se ascundă de poliție de zeci de ani. Iată lista cu cei mai periculoși infractori din România.

Lista celor mai periculoși infractori din România | Sunt căutați de zeci de ani
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    17 Iul 2022   •   19:28

Majoritatea celor aflați pe lista celor mai căutați infractori din țară au condamnări pronunțate de judecători înainte de anul 2000.

Nimeni nu mai știe cum arată cei mai vechi infractori neprinși.

Polițiștii folosesc inclusiv poze cu aceștia din tinerețe și le prelucrează pe calculator pentru a avea o șansă să-i identifice.

Lista celor mai periculoși infractori din România

Unul dintre cei mai violenți interlopi din istoria României deschide lista celor mai căutați infractori.

Poliția se chinuie să dea de urma lui Ion Nicolae, zis și Nicu Brăileanu. De 29 de ani individul controla traficul cu valută falsă din Arad.

Când a decis să-și elimine rivalul, a năvălit în casa acestuia, înarmat cu un pistol și cu 2 cuțite, și l-a împușcat pe loc, apoi i-a înjunghiat soția, precum și pe o angajată care avusese ghinionul să se afle în acel moment în vilă.

Nu a plecat cu mâna goală, a luat o mică comoară ascunsă de celălalt traficant de valută într-o piesă de mobilier, s-a făcut nevăzut și așa a rămas până în zilele noastre.

Unele dintre aceste cazuri de crimă și tentativă de omor, în care autorii nu au fost prinși, sunt atât de vechi, încât singurul loc unde am găsit informații despre aceste infracțiuni este arhiva Tribunalului București.

Al doilea pe listă este Sebastian Decebal Cionca. Este fugar de mai bine de 25 de ani. A fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă.

În 1997, atacase cu o bâtă de baseball un cetățean turc, în fața unui bloc din Oradea, pentru a-l jefui. Loviturile au fost însă fatale.

Su-Min, un cetățean chinez, ocupă locul 3 pe această listă neagră. El a fost condamnat pentru omor calificat și tâlhărie, după ce și-a măcelărit doi conaționali, un bărbat și o femeie.

Trupurile neînsuflețite ale celor două victime au fost găsite după mai multe zile, într-un apartament din Sectorul 6. Aveau lovituri și tăieturi pe întreg corpul.

Ion Chița are o poveste demnă de romanele lui Mihail Sadoveanu. În timp ce se afla în transhumanță cu oile, a omorât un alt cioban.

A fost judecat în Hunedoara, însă au trecut 20 de ani de când autoritățile îl caută. Nici Interpolul nu a reușit să îi dea de urmă.

În cazurile de crimă, primele 72 de ore sunt cele mai importante, susțin specialiștii. Dacă rău-făcătorul nu este prins în acest interval, șansele ca autoritățile să îl găsească scad dramatic.

”Este într-o stare de șoc. În perioada asta face multe greșeli. Nu doarme, nu mănâncă. Se comportă haotic. Dacă trec 72 de ore, oamenii aceștia se mai liniștesc un pic”, spune psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Autoritățile susțin că nu vor înceta să îi caute pe toți acești oameni care trebuie să ispășească pedepse grele.

×
Subiecte în articol: infractori România
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close