Antena 3 CNN Actualitate Lista drumurilor naţionale afectate de căderile de zăpadă. CNAIR, anunț important pentru șoferi

Lista drumurilor naţionale afectate de căderile de zăpadă. CNAIR, anunț important pentru șoferi

Lista drumurilor naţionale afectate de căderile de zăpadă. CNAIR, anunț important pentru șoferi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Apr 2017   •   18:07

Tot personalul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este implicat în activitatea de deszăpezire pe cele nouă drumuri naţionale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 - 21 aprilie, a anunţat, miercuri, CNAIR, scrie Agerpres.

Zonele afectate sunt: DN 66 (defileul Jiului), DN 67C (Rânca), DN 7A (Voineasa-Obârşia Lotrului), DN 1A (Cheia), DN 58 (Anina), DN 10 (Întorsura Buzăului - Siriu), DN 73 (Rucăr-Bran), DN 11 (pasul Oituz), DN 17 (pasul Tihuţa în zona Câmpulung Moldovenesc). 

Potrivit sursei citate, în aceste zone se acţionează cu 200 autoutilaje proprii şi cu 60 autoutilaje închiriate, în special în zonele administrate de DRDP Iaşi şi DRDP Braşov. 

"CNAIR SA a luat măsuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de şes, în zonele de deal şi munte, în urma avertizărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Tot personalul propriu este implicat în acest moment în activitatea de deszăpezire până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice. Cele 53.800 de tone de sare şi 1.000 tone de clorura de calciu, aflate în stoc, sunt suficiente pentru asigurarea circulaţiei pe autostrăzile şi drumurile naţionale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 aprilie - 21 aprilie 2017", se arată într-un comunicat al CNAIR.

CNAIR SA, împreună cu Direcţia Rutieră din cadrul IGPR, solicită participanţilor la trafic care tranzitează în special traseele de drum situate în zonele montane înalte, pasuri, trecători, afectate de actualele fenomene meteorologice specifice iernii, să îşi echipeze corespunzător autovehiculele (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, mâncare, apa, etc). 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, 021/264.33.33, 021/264.33.34, TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe pagina de web a CNAIR SA.

×
Subiecte în articol: CNAIR
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close