Antena 3 CNN Actualitate Noua listă cu zona galbenă. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare 14 zile

Noua listă cu zona galbenă. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare 14 zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, 8 ianuarie, o nouă hotărâre prin care a fost actualizată lista galbenă a statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat. Printre țările pentru care se aplică această carantină se numără Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Germania și R. Moldova.

Noua listă cu zona galbenă. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare 14 zile
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   10:25

Toți cei care sosesc în România din aceste zone sunt obligați să intre în carantină pentru 14 zile la domiciliu sau într-o locație pe care o anunță autorităților.

Noua listă cu zona galbenă intră în vigoare sâmbătă seară, la ora 20.00 și include 50 de țări și teritorii, cu șapte mai multe decât la precedenta actualizare.

Pe noua listă galbenă au fost reintroduse patru țări europene; Franța, Irlanda, Malta și Spania. Au fost scoase Ungaria și Azerbaidjan.

Persoanele care vor petrece în țara noastră maximum 3 zile vor fi scutite de carantină, dacă prezintă un test COVID-19 negativ la intrare.


Care sunt excepțiile de la carantină

Autoritățile au decis în urmă cu o săptămână că sunt exceptate de la măsura de carantină persoanele care au fost confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.

De asemenea, sunt exceptate persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului.

 

×
Subiecte în articol: zona galbena carantină CNSU
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close