Antena 3 CNN Actualitate Litoralul românesc, nepregătit pentru 1 mai. Bulgaria are oferte la jumătate de preţ

Litoralul românesc, nepregătit pentru 1 mai. Bulgaria are oferte la jumătate de preţ

Litoralul românesc, nepregătit pentru 1 mai. Bulgaria are oferte la jumătate de preţ
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Apr 2011   •   13:06

După Paşte, litoralul se pregăteşte acum pentru minivacanţa de 1 mai. Nu toate hotelurile şi pensiunile vor fi însă gata la timp, iar vecinii bulgari au şi în acest an oferte mai bune, la preţuri mai mici. În ţara vecină e mai ieftin nu numai să-ţi petreci concediul, ci chiar şi să-ţi cumperi un apartament de vacanţă.

În sudul litoralului, pregătirile pentru 1 Mai sunt în toi. Dar nu va fi deschis peste tot, ci doar la Vama Veche. Locurile în pensiuni sunt rezervate aproape în totalitate.

"Toate camerele sunt rezervate. Au fost rezervate cu cel puţin o lună de zile înainte. După data de 1 mai vă aşteptăm, avem camere libere şi oferte", spune Răzvan Mihalache, recepţionerul unei pensiuni.

În Nordul litoralului, pregătirile merg şi mai încet. În schimb, preţurile sunt demne de o staţiune de lux . Două nopţi de cazare costă 2500 de lei de persoană, iar staţiunile sunt departe de a-şi merita banii.

Bulgarii în schimb, sunt mult mai bine pregătiţi. Ei cer cam jumătate din preţul românilor şi, în plus, garantează pentru calitatea serviciilor.

"Pachetele sunt pe noapte cam la 38 de euro, all inclusive, hotel de cinci stele sau avem nişte promoţii foarte bune, pachete la 8-10 euro fără masă inclusă", spune Marius Berca, agent de turism.

Bulgarii ne dau clasă şi la segmentul imobiliar. Au scăzut preţul apartamentelor  de vacanţă chiar şi cu 80 la sută, în timp ce dezvoltatorii noştri speră să vândă mai repede construind apartamente mai mici.

Dezvoltatorii români au scăzut şi ei cu o mie de euro pe metru pătrat preţul apartamentelor în complexurile rezidenţiale din Mamaia. Cu toate acestea, locuinţele nu şi-au găsit cumpărători până acum.

 


×
Subiecte în articol: Bulgaria oferte 1 mai
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close