Antena 3 CNN Actualitate Dragnea anunță înființarea a două noi comisii parlamentare de anchetă în cazul col. SRI Dragomir: Mulți vor începe să vorbească

Dragnea anunță înființarea a două noi comisii parlamentare de anchetă în cazul col. SRI Dragomir: Mulți vor începe să vorbească

Dragnea anunță înființarea a două noi comisii parlamentare de anchetă în cazul col. SRI Dragomir: Mulți vor începe să vorbească
de M.Z.    |    12 Sep 2017   •   21:21

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, că se vor înființa două comisii de anchetă, după declarațiile făcute de colonelul Daniel Dragomir, fostul adjunct al lui Florin Coldea - cel care a fost prim-adjunct al directorului SRI.

Fost ofițer SRI, dezvăluiri șocante din interiorul sistemului

Despre declarațiile făcute de col. Daniel Dragomir, adjunctul lui Florin Coldea

"Obligatoriu Dragomir va fi chemat la comisia e control a SRI. Trebuie să spună aceste lucruri în fața unei comisii parlamentare. Dacă această comisie va vedea că apar elemente care îi depășesc, atunci se poate lua în discuție înființarea unei comisii speciale.

S-a mers pe ținte. S-au stabilit, probabil s-a făcut o lista, probabil că doamna Kovesi va avea un punct de vedere. Încet-încet, adevărul iese la iveală. Cei care au procedat așa vor da socoteală. Apar informații despre sistemul de poliție politică. Nu ne pot închide pe toți, rămân câțiva să ducă treaba la capăt."

Dragnea: Mulți vor începe să vorbească

"Faptul că suntem aleși în Parlament ne dă posibilitatea să folosim atribuțiile acestei instituții pentru a contribui la aflarea adevărului. Încă sunt mutle zone bolnave într-o parte din instituțiile din România. 

Eu nu fac spectacol, nu țip, nu ameninț, doar respect ce am spus în campania electorală. Vor fi mulți care vor începe să vorbească, din toate zonele. Au început să prindă curaj. Nu ne pot închide pe toți".

Dragnea: Sunt deschis unei discuții asumate cu Iohannis

"Nu, nu am vorbit cu Iohannis. Cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuția, despre ce se întâmplă în România. Am așteptat și încă mai aștept.

Toți cei care mai susțin acest sistem corupt care a produs victime sunt tot mai puțini, încep să apară tot mai multe dovezi evidente.

Să vedem cât e legendă și cât nu cu Florin Coldea."

Dragnea: Nu comentez declarațiile lui Ponta despre Tel-Drum

”Eu nu știu nimic sigur acum. Dacă se fac audieri și se dorește o verificare serioasă, să se facă ceva serios. Să lăsăm legendele și să vedem care este adevărul”, a spus Dragnea. Întrebat dacă el crede că unele acțiuni ar fi fost girate de George Maior (fost șef SRI), Dragnea a spus: ”nu știu nimic sigur acum”.

"Eu am spus demult, chiar dacă vă dezamăgesc. Nu vreau să comentez ce spune Victor Ponta. Deocamdată mă abțin și nu comentez. Nu numai pentru mine e surprinzător ce face. Categoric (minte - n.r.). Acea societate pe care sunt puse tunurile de 13-14 ani nu este a mea".

”Arătați spre Maior, care e nașul lui Ponta”, a spus Mihai Gâdea.

Dragnea: Eu nu am furat bani în Brazilia. Voi merge în instanță

”DNA lucrează şi cu oameni de aici în Brazilia. Au fost jurnalişti din România, în strânsă legătură cu DNA, în Brazilia. Ce vreau eu să transmit cu mare drag şi cu mare prietenie către acea zonă. Eu cu asta merg până la capăt. Eu nu am furat bani din Brazilia, nu am spălat bani, nu am nicio proprietate în Brazilia. Ce au făcut e la fel de grav ca declarațiile de aseară ale lui Dragomir. 

Eu am avocați și au acces la informații. Eu le transmit niște vești triste, eu nu las așa. O să merg în instanță, pentru tragerea la răspundere a tuturor celor implicați. Am vizat și ambasada Braziliei de aici.

Această povestea montată, dată în presă, ca să avem motiv pentru niște verificări, nu va rămâne fără urmări, dar eu aștept cu răbdare”, a spus Dragnea.

Despre audierile din comisia SRI

”Foarte curând cred că vor fi. Cred că președintele comisiei va stabili mâine când va avea loc, dar foarte repede, cred”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea: Sunt câteva cozi de topor în fiecare minister

”O evaluare bună. În primele două luni, s-a muncit foarte mult pentru a recupera întârzieri și pentru a pune mai bine la treabă membrii cabinetului. Majoritatea din ministere sunt foarte buni și foarte eficienți, dar sunt câteva cozi de topor în fiecare minister”.

”Am discuții dese cu premierul și membrii cabinetului”.

Dragnea: Nu se micșorează nicio pensie

”Nu se micșorează nicio pensie. Sunt nedreptăți de ani de zile, legi făcute pe genunchi, nu s-a gândit care sunt efectele. Sunt oameni de aceeași vârstă cu diferențe mari între pensie și trebuie reparat. Dar nu se pot repara toate nedreptățile într-un an, că asta înseamnă niște bani.

Nu se pot repara toate nedreptățile într-un an. Este imposibil. Suma necesară este mult prea mare. Trebuie văzut și în cât timp se poate repara, ca să nu se suspende legea și să îi păcălim pe oameni. Când vom avea proiectul gata, vom începe să îl prezentăm asumat. Pentru că sunt oameni care așteaptă. Și oameni în vârstă”.

Dragnea: Nu vor scădea salariile la privat

”Nu vor scădea salariile ca urmare a acelui sistem de plată a contribuțiilor sociale, pentru că nu generează costuri mai mari pentru companie”.

Referendumul de tema familiei, în noiembrie

”Cred că se vor întâmpla lucruri importante în Parlament în această toamnă, care vor determina schimbări pe care le doresc foarte mulți oameni. Inclusiv referendumul pe tema familiei e foarte important. Cred că va fi la începutul lunii, sper să nu mai apară piedici procedurale”.

”Chiar dacă unii colegi de-ai mei de la Bruxelles sunt nemulțumiți de ce se întâmplă în România, ducem acest proiect capăt”, a încheiat Liviu Dragnea.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close