Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: „Cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate să fie bună”

Liviu Dragnea: „Cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate să fie bună”

Liviu Dragnea: „Cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate să fie bună”
24 Apr 2019   •   12:39

Liviu Dragnea a anunțat că președintele Klaus Iohannis acceptă propunerile de remaniere. Șeful Camerei Deputaților a mai spus că „nicio soluție nu e bună cu Iohannis la Cotroceni”. 

„Au avut o discuție și Iohannis acceptă propunerile de remaniere”, a spus Dragnea. 

Întrebat dacă e o soluție bună remanierea, Dragnea a spus că „cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate să fie bună pentru că nu te poți baza că respectă Constituția și legislația în vigoare sau chiar și cutumele care au fost luate în calcul la un moment dat. Noi i-am prezentat doamnei prim-ministru luni faptul că avem majoritate în Parlament, decizia urmează să o ia, a luat decizia de remaniere nu prin Parlament”. 

Dragnea explică ce s-ar întâmpla în varianta unei remanieri a Guvernului

„Hai să fim riguroși, nu există termenul de restructurare în Constituție, este vorba de remaniere, care se face prin Parlament, dacă se modifică structura. Am auzit multe tâmpenii în ultimele zile. Din păcate, și de la oameni care credeam că înainte să dea o părere se consultă cu specialiști adevărați. La noi majoritatea e destul de clară. Azi am avut 180-181 de voturi, plus 12 voturi pe care le avem în plus la Senat față de majoritate. Deci la orice vot în plen noi putem peste 30 de voturi în plus. Nu e problemă cu majoritatea. În situația în care un premier vine în Parlament pentru a face o remaniere, prin care să și schimbe structura Guvernului, acela e un proiect de hotărâre. Guvernul vine în Parlament și spune că vrea să schimbe structura. Parlamentul poate să fie de acord cu acea propunere, ceea ce înseamnă că Guvernul are o structură schimbată și se duce la Cotroceni pentru a semna pentru noii miniștri. În cazul în care Parlamentul spune noi te-am investit cu o anumită structură și noi considerăm că propunerea ta nu e bună, rămâi tot cu structura veche. Deci nu pică Guvernul în niciun fel de situație”.

„Am stabilit cu doamna prim-ministru să stabilească dumneaei: merge cu varianta remanierii sau vine în Parlament. Președintele a ieșit abia seara să ne spună că nu este de acord cu ținuta unora dintre cei propuși. Era târziu aseară să mai facem procedurile pentru votul de astăzi”. 

„A rămas ca doamna prim-ministru să se gândească în perioada de Sărbători dacă vine în Parlament sau merge mai departe cu interimari. Dacă decide să vină cu restructurarea în Parlament, nu există niciun fel de problemă cu aprobarea acestei solicitări”, a declarat Liviu Dragnea.

×
Parteneri
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor!
x close