Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, declarații în exclusivitate despre motivul condamnării în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea, declarații în exclusivitate despre motivul condamnării în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea, declarații în exclusivitate despre motivul condamnării în dosarul Referendumului
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2016   •   17:58

Președintele PSD Liviu Dragnea a dezvăluit, în exclusivitate la 100 de minute, de la Antena 3, cele două acuzații pentru care a fost condamnat în primă instanță, în dosarul Referendumului.

”Eu am fost condamnat în primă instanță pentru o adresă trimisă de la sediul de campanie, în timpul campaniei, într-o zi în care nu eram acolo, și sunt declarații făcute sub jurământ, pentru a se organiza tombole. Adresă pe care eu, a doua zi, când am venit la sediu, am anulat-o”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

”A doua faptă este că, prin SMS-urile transmise de la sediul de campanie, militanții PSD ar fi fost determinați să îndemne lumea să vină la vot, ceea ce nu este ilegal, spune instanța asta. Însă ar fi putut determina militanții să consulte listele electorale permanente, care sunt publice, și prin asta ar fi încălcat legea protecției datelor personale”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a ținut să precizeze că această faptă referitoare la SMS-uri nu a fost prevăzută în rechizitoriu. ”Ceea ce nu ar fi dat dreptul instanței să mă condamne pentru ceva de care nu am fost acuzat”, a mai spus Liviu Dragnea.

Pronunţarea în dosarul Referendumului va avea loc pe data de 22 aprilie, în ultimul cuvânt în faţa instanţei Liviu Dragnea cerând să fie achitat pentru că se consideră nevinovat.

"Aş vrea să vă rog să nu luaţi în seamă caracterizarea făcută de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea faţă de oameni. Mărturie stau cei 20 de ani în serviciul public. Militanţii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român şi Băsescu. Niciun partid nu putea obţine foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi solicit achitarea", a spus Liviu Dragnea, vineri, în faţa completului de judecată.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea dosarul referendumului
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close