Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, despre ajutoarele primite de investitori de la Guvern. „România nu poate spera în continuare la o dezvoltare serioasă”

Liviu Dragnea, despre ajutoarele primite de investitori de la Guvern. „România nu poate spera în continuare la o dezvoltare serioasă”

Liviu Dragnea, despre ajutoarele primite de investitori de la Guvern. „România nu poate spera în continuare la o dezvoltare serioasă”
Sursa foto: foto- captura Youtube
14 Mai 2018   •   13:30

Liviu Dragnea a făcut o serie de declarații despre ce s-a discutat în cadrul ședinței PSD. 

„Am discutat câteva subiecte importante. Doamna premier a făcut o scurtă informare despre schema de ajutor de stat. În această săptămână vor începe întâlniri, care vor continua și în perioada imediat următoare, cu companiile străine, dar în mod special cu companiile românești pentru a se prezenta schema de ajutor de stat adresată pe de o parte companiilor care investesc peste 10 milioane de euro. De asemenea, o altă schemă de ajutor de stat companiilor care investesc până în 5 milioane de euro și care trebuie să investească în județele cu o rată a șomajului mai mare de 5%. O schemă de ajutor de stat pentru industria cinematografică și în domeniul inovării. O schemă de ajutor de stat pentru grădinițe și locuințe de serviciu și schemă de ajutor de stat pentru construcția de rezidențe pentru seniori, pentru pensionari, care să aibă condiții de cazare foarte bună”, a declarat Liviu Dragnea. 

„Am mai discutat despre proiectul de ordonanță cu privire la legislația din domeniul achizițiilor publice. S-a lucrat la acest proiect de ordonanță în consultare cu toate instituțiile interesate, cu mediul de afaceri, cu autoritățile locale, cu oameni de specialitate, în așa fel încât să fie atinse obiectivele de clarificare, simplificare și scurtare cât de mult e posibil a perioadelor necesare pentru procedurile de achiziții pentru că România nu poate spera în continuare la o dezvoltare serioasă dacă așteptăm 3,4,5,6 sau chiar 7 ani până când se finaliezează o procedură de contestație. Cel mai târziu săptămâna viitoare, Guvernul e așteptat să adopte această ordonanță care să stimuleze investițiile în România, în primul rând investițiile publice, pentru a descătușa procedurile de achiziție”, a mai adăugat Dragnea. 

 

 

×
Subiecte în articol: declaraţii decizii Liviu Dragnea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close