Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, despre discuțiile cu Timmermans

Liviu Dragnea, despre discuțiile cu Timmermans

Liviu Dragnea, despre discuțiile cu Timmermans
01 Mar 2018   •   18:09

Liviu Dragnea a vorbit despre discuțiile pe care le-a purtat cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cursul zilei de astăzi. 

Întrebat dacă Timmermans a pomenit de faptul că ar avea o senzație de confruntare între Parlament și sistemul justiției, Liviu Dragnea a spus:

"Mi-a zis și mie despre această senzație și i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea, care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acțiune a mea, despre vreo acțiune a Guvernului îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituții din sistemul judiciar, aștept cu mare drag să-mi spună. Din partea noastră, din partea mea personal, nu a existat în ultimii ani niciun fel de acțiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzații și pe percepții, atunci nu o să fie bine și nu o să putem să mergem mai departe în ritmul și în atingerea obiectivului pe care îl dorim cu toții. Din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar". 

"Eu am spus că îmi doresc ca pe viitor orice percepție de genul acesta să fie trecută în planul concretului și să discutăm despre un caz anume, dar altfel nu. Dacă vor apărea situații de genul acesta, să fie ceva concret. Din partea mea sau a partidului nu există o astfel de atitudine", a mai spus Dragnea. 

Președintele PSD și al Camerei Deputaților a declarat că a discutat cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre legile justiției, despre ridicarea MCV, dar și despre modificiarea Codurilor Penale din România.

”Am discutat despre legile justiției. De asemenea, am discutat despre amendamentele depuse de către CSM și asociațiile de magistrați, deespre verificara acestora de către Curtea Constituțională. Am discutat despre codurile Penale și am spus că sunt 3 motive principale pentru care vom continua discuțiile pe acestea: două Directive ale UE, deciziile Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

Am discutat despre MCV și i-am spus că din partea noastră există dorința ca acest Mecanism de Cooperare și Verificare trebuie ridicat cât mai rapid și noi suntem, dar am spus că trebuie îndeplinite două condiții: obiectivele din MCV să nu mai fie într-o permanentă schimbare și să fie luate în considerare progresele înregistrate de România”, a adăugat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce crede că a venit Timmermans în România, Liviu Dragnea a spus că "Oricine vine în România are curiozități pentru că e o țară foarte frumoasă și în fiecare zi se întâmplă lucruri. Eu cred că a venit animat de gânduri bune, în sensul de a lămuri anumite aspecte care generau controverse și cred că unul dintre principalele obiective a fost să poată să stabilească un diaglog real și efectiv și direct".

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea 100 de minute
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close