Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, detalii despre întâlnirea cu premierul Irlandei

Liviu Dragnea, detalii despre întâlnirea cu premierul Irlandei

Liviu Dragnea, detalii despre întâlnirea cu premierul Irlandei
24 Iul 2018   •   15:33

Prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, se află într-o vizită oficială în ţara noastră. În urma discuțiilor cu acesta, Liviu Dragnea a făcut precizări cu privire la subiectele abordate. 

„I-am propus să abordăm câteva teme.. viitorul UE, președinția României, Brexit-ul și cadrul financiar multianual. În ceea ce privește președinția României, i-am prezentat care sunt obiectivele noastre. În ceea ce privește Brexit-ul, România susține poziția Irlandei în ceea ce privește păstrarea stabilității și păcii în insulă.

Am discutat, în ceea ce privește cadrul financiar multianual, despre un subiect în care România și Irlanda pot fi cu poziții divergente. România nu susține plafonarea plăților directe către fermierii români pentru că ar fi o lovitură devastatoare pentru agricultura românească. De abia de doi ani România a intrat pe un curs bun de dezvoltare a agriculturii și de îmbunătățire a raportului dintre import și export și asta ar fi o lovitură foarte grea pentru fermierii români. Poate fi o soluție ca fiecare țară să aplice opțional dacă dorește să există această variantă a plafonării plăților directe. Aceste negocieri trebuie să se finalizeze pentru un raport corect între drepturi și obligații de ambele părți”, a spus Liviu Dragnea. 

×
Subiecte în articol: Irlanda romaniei Liviu Dragnea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close