Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: În septembrie, peste 1.000 de primării rămân fără bani de salarii

Liviu Dragnea: În septembrie, peste 1.000 de primării rămân fără bani de salarii

Liviu Dragnea: În septembrie, peste 1.000 de primării rămân fără bani de salarii
Sursa foto: dragnea
13 Aug 2009   •   10:43

Criză la nivelul administraţiei locale. Multe primării mai au fonduri de salarii pentru cel mult o lună. Mai mult, peste 1000 de primării de comune ar putea rămâne fără bani de salarii în luna septembrie. Este declaraţia vicepreşedintelui PSD Liviu Dragnea, aflat joi la o întâlnire a autorităţilor locale cu Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, la Buşteni. Întâlnirea are ca temă stabilirea standardelor de cost în administraţia locală, astfel încât acestea să fie incluse în proiectul bugetului de stat pe anul 2010.

Potrivit lui Liviu Dragnea, trebuie aduse modificări la legea finanţelor locale, astfel încât primăriile din zonele rurale să poată primi şi gestiona mai mulţi bani. La ora actuală, bugetele primăriilor sunt ca ?o salată de beouf?, este de părere Dragnea.

El a atras atenţia asupra faptului că există o discrepanţă între bugetele şi cheltuielile la nivel central şi cele la nivel local, în condiţiile în care, dintr-un milion de funcţionari publici din România, de exemplu, în administraţia locală, în aparatul propriu, lucrează numai 70.000 de funcţionari, în 3200 de primării.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea primarii salarii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close