Antena 3 Actualitate Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Klaus Iohannis: „Devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni”

Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Klaus Iohannis: „Devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni”

05 Ian 2017   •   16:14
Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Klaus Iohannis: „Devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni”
Sursa foto: Foto: Agerpres

După ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este indignat de acţiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001, Liviu Dragnea a declarat că a devenit o obsesie pentru Palatul Cotroceni. 

El a precizat că are „dreptul legitim” de a ocupa funcția de premier, dar că tocmai a dat un vot de încredere cabinetului Grindeanu.

„Nu intenţionez să merg prim-ministru. Am dat un vot de încredere din toată inima. Îl sprijin pe Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu va rămâne premier atâta timp cât îl țin puterile. Am decis să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor şi aici rămân. Ce am văzut astăzi sper să nu mai văd. Am văzut două presiuni nepermise din partea Administraţiei Prezidenţiale, dacă doamna a vorbit serios, dacă a vorbit în numele Administraţiei, să nu se fi trezit vorbind singură, şi anume o presiune nepermisă asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmiţându-le ca nu cumva să ia în seamă ce a sesizat Avocatul Poporului. Şi, de asemenea, o ameninţare şi o presiune pe Avocatul Poporului căruia i s-a transmis că trebuie să ţină cont de ceea ce vrea preşedintele României”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a ţinut să precizeze că “Avocatul Poporului nu este subordonat nimănui”.

“Pe de altă parte, chiar remarc înţelepciunea Avocatului Poporului care a stat deoparte de disputele politice în ultimele zile şi nu a introdus această acţiune până când nu s-a finalizat instalarea Guvernului. De aici încolo decide CCR. Pentru mine este mai puţin important ce decizie va lua”, a conchis liderul PSD. 

În ceea ce privește declarațiile purtătorului de cuvânt al Președinției, potrivit cărora „strădaniile unei persoane care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului”, Liviu Dragnea a spus: „Constat cu regret că eu devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni. Acel drept al meu legitim nu dispare. Acest guvern va fi sprijinit de mine şi va face treabă. Sorin Grindeanu va rămâne prim ministru. Sper ca puterile să îl ţină patru ani. Dacă intenţionam să modific acea lege, o făceam aseară. Nu e intenţia mea”.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close