Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, nemulțumit de remanierea premierului Dacian Cioloș. Cine ar mai fi trebuit demis în viziunea președintelui PSD

Liviu Dragnea, nemulțumit de remanierea premierului Dacian Cioloș. Cine ar mai fi trebuit demis în viziunea președintelui PSD

Liviu Dragnea, nemulțumit de remanierea premierului Dacian Cioloș. Cine ar mai fi trebuit demis în viziunea președintelui PSD
Sursa foto: Foto: Facebook
06 Iul 2016   •   14:24

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a povestit miercuri că, în urmă cu o zi, a fost sunat de premierul Dacian Cioloş, cu aproximativ un sfert de oră înainte ca acesta să apară în presă, pe tema remanierii, spunând că l-a întrebat pe prim-ministru de ce nu sunt pe listă şi Raluca Prună şi Achim Irimescu.

"Ieri, înainte să anunţe remanierea, dl prim-ministru Cioloş m-a sunat să-mi spună şi mie, înainte să apară în presă, despre această intenţie. Aceeaşi întrebare am avut-o şi eu ca şi dvs - de ce s-a oprit numai aici. Mi-a spus că s-ar putea ca acest proces de remaniere să nu fie finalizat. I-am spus că nu mă interesează foarte mult în condiţiile în care, în continuare, agricultura reprezintă un domeniu în care este o nemulţumire foarte mare. Mi-a spus că asociaţiile din agricultură sunt mulţumite dacă au ministru. Eu, în toată campania electorală, mergând prin ţară, n-am auzit în niciun judeţ păreri bune despre ce se întâmplă în agricultură, dimpotrivă - foarte multe temeri, foarte multe supărări pentru faptul că s-au tăiat subvenţiile şi pentru că pe fonduri europene depunerea proiectelor a fost foarte mult întârziată. Aceasta a fost discuţia, n-am ce să comentez. Eu am pus o singură întrebare - de ce nu sunt şi cei doi (Prună şi Irimescu - n.r.) pe listă şi mi-a zis că încă se mai gândeşte", a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.

El a apreciat că a fost sunat înainte, catalogând acest gest al premierului ca "civilizat".

"Dar nu m-a mulţumit. Au mai fost remanieri în acest guvern tehnocrat, există din păcate o abordare de tip ONG - nu înseamnă că abordarea de tip ONG este una incorectă. (...) Aici am văzut foarte multe vorbe, am ascultat foarte multe vorbe, mai puţine fapte, aşa că nu am mari speranţe nici în ceea ce priveşte noii miniştri. De exemplu, nu ştiu până la urmă unde a greşit dl Curaj. Dl Curaj n-a avut legătură cu PSD, dar n-am simţit aşa o mare problemă în sistemul de educaţie, nici vorbă că a făcut lucruri spectaculoase, dar n-am înţeles de ce a fost schimbat cu dl rector de la Universitate", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că era la sediul partidului când a fost sunat de premier şi că parlamentarii social-democraţi nu vor avea o atitudine sancţionatorie la adresa Guvernului.

"Nu, pentru că nu vom certa Guvernul pentru că a schimbat nişte miniştri care unii erau buni sau mai puţin buni, alţii erau răi. Eu am spus că sunt dezamăgit pentru faptul că n-a extins remanierea la încă doi miniştri pe care nu i-am cerut numai eu. Eu n-am chestiuni personale nici cu dl Irimescu, nici cu doamna Prună, sunt foarte multe supărări generate de aceşti oameni în diverse categorii sociale. Am văzut că au lansat ieri proiectul de ţară, cu foarte multă substanţă, e foarte bine că, după 8 luni de zile de când făceam această solicitare, PSD lucrează de luni de zile la acest document şi la acest proiect, suntem deschişi să colaborăm cu toată lumea. (...) Dar întâlniri de genul celor de ieri, care nu se finalizează cu nicio concluzie, şi dacă se continuă înseamnă că se fac doar pentru imagine, la aşa ceva PSD nu va participa, că noi avem treabă. (...) Acum trei săptămâni nu se vorbea despre proiectul de ţară", a afirmat Liviu Dragnea.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close