Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: Nu a fost făcută nicio modificare la Codurile penale. Nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR

Liviu Dragnea: Nu a fost făcută nicio modificare la Codurile penale. Nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR

Liviu Dragnea: Nu a fost făcută nicio modificare la Codurile penale. Nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR
24 Apr 2019   •   13:23

Președintele Camerei Deputațiolor, Liviu Dragnea, a spus miercuri, în privința proiectelor de modificare a Codului penal și a Condului de procedură penală, adoptate de Camera Deputaților, că "nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR".

"Nu a fost făcută nicio modificare. Haideţi să fim riguroşi, o să vină alţii să vorbească - nişte mincinoşi, la Codurile penale s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile, cu dezbateri şi spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate şi o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituţionale şi o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate. Decizia luată de noi de anul trecut a fost ca doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR. Astăzi s-a încheiat această procedură parlamentară parţial, pentru că o să atace din nou la CCR nişte articole declarate deja constituţionale. Deci, nu e niciun fel de modificare", a afirmat Dragnea, la Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală.

Proiectul legislativ care prevede modificarea Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru 81 împotrivă şi două abţineri.

La rândul său, proiectul legislativ pentru modificarea Codului procedură penală a fost adoptat cu 181 „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.

×
Subiecte în articol: Dragnea modificare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close