Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef al PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar. Codrin Ștefănescu: "Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz înfiorător"

Liviu Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef al PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar. Codrin Ștefănescu: "Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz înfiorător"

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi-a câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Liviu Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef al PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar. Codrin Ștefănescu: "Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz înfiorător"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2020   •   10:00

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare, dar este executorie, potrivit gandul.ro.

"Admite acţiunea în parte. În baza art. 14 din Legea nr. 554/2004, suspendă executarea: - art. 17, alin. 4 din Decizia ANP nr. 500165/ 2017, în măsura în care retragerea de la muncă este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art. 101, alin. 1, lit. d din Legea nr. 254/2013. - art. 24, lit. c din Decizia ANP nr. 500165/2017, în măsura în care interdicţia de folosire la activităţi cu caracter gospodăresc este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art. 101, alin. 1, lit. d din Legea nr. 254/2013. până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare. Respinge în rest acţiunea. 

Cu recurs, în cinci zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, în condiţiile art. 396, alin. 2 NCPC, azi, 09.12.2020", se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Dragnea a lucrat ca mecanic în atelierul auto al Penitenciarului Rahova

Decizia prin care Liviu Dragnea nu a putut munci în această perioadă a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, a contestat, însă, această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia, printr-o decizie luată miercuri.

În luna iunie, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a dat povestit despre situația lui în penitenciar.

De ce vrea Dragnea să muncească în închisoare

Cel mai probabil, Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În detenţie, Dragnea a lucrat ca mecanic în atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

Codrin Ştefănescu: Sancțiunea i-a fost dată în urma unui interviu dat în presă

Codrin Ştefănescu, fostul secretar general al PSD, şi prieten al lui Dragnea, a felicitat avocatul care a îndreptat "acest abuz".

"Avocatul Flavia Teodosiu a reușit azi (joi - n.r.), să obţină la Curtea de Apel București suspendarea deciziei abuzive a ANP, pe baza căruia i-a fost retras dreptul la muncă! 

Vă reamintesc că sancțiunea i-a fost dată în urma unui interviu dat în presă! Pentru că Liviu Dragnea nu are voie să vorbească și nu are drepturi de niciun fel! 

Pentru că actuala putere încă tremură de spaimă doar când i se pronunţă numele! Bravo, Flavia! Ai reușit să îndrepți un abuz înfiorător și ai demonstrat că există magistrați care aplică corect legea!", a scris Codrin Ștefănescu, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea munca
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close