Antena 3 CNN Actualitate Ce face Liviu Dragnea în prima zi de libertate, după doi ani în spatele gratiilor

Ce face Liviu Dragnea în prima zi de libertate, după doi ani în spatele gratiilor

E prima zi de libertate pentru Liviu Dragnea, după mai bine de doi ani de închisoare. Încă de la prima declaraţie, când a ieşit pe poarta penitenciarului, liderul PSD a stârnit controverse pe scena publică. Nu exclude ipoteza să se întoarcă în politică. Şi are şi planuri pentru viaţa personală, alături de iubita Irina care l-a aşteptat să redevină un om liber.

Ce face Liviu Dragnea în prima zi de libertate, după doi ani în spatele gratiilor
de Rafaelo Varga    |    16 Iul 2021   •   12:04

După 2 ani şi aproape trei luni de închisoare, Liviu Dragnea a ieşit de după gratii. A fost aşteptat la ieşire de către iubita lui Irina Tănase care spunea că a pufnit-o plansul în momentul în care a aflat vestea că iubitul ei va fi pus în libertate. Mai mult, Irina a declarat imediat că merge să îşi ia "bărbatul acasă". Şi l-a luat, iar acum se bucură de prima zi de libertate.

Fostul lider PSD are azi un program foarte discret. Dacă ieri Dragnea ne-a obişnuit să vorbească imediat ce a văzut un jurnalist, până la ora transmiterii acestei ştiri nu a ieşit din locuinţa pe care o deţine partenera sa în sectorul 4. Nici vizite nu a avut deocamdată.

Aseară însă, până târziu în noapte a avut parte de apropiaţii săi, inclusiv Codrin Ştefănescu şi Carmen Dan care i-au fost alături şi au petrecut în apartamentul din zona Unirii din Bucureşti.

Sigur este că va fi vizitat de poliţiştii de la Secţia 2, după ce aceştia vor fi înştiinţaţi oficial că Liviu Dragnea a fost pus în libertate. Fostul şef al Partidului Social Democrat poate însă să meargă chiar el la Secţia 2 şi să se înregistreze în evidenţa poliţiştilor.   

De asemenea, Dragnea are câteva planuri, îşi doreşte să intre din nou în politică, dacă va fi nevoie, după cum a subliniat. Numai că în următorii trei ani îi este interzis să candideze pentru o funcţie publică.

Liviu Dragnea are planuri şi pe plan personal, îşi doreşte - de ce nu? -  să se căsătorească cu Irina Tănase, nu a exlus acest lucru, şi în cel mai fericit caz să aibă şi un copil. Nu va scăpa însă de problemele din justişie, chiar dacă ieri a fost eliberat condiţionat. 

Dragnea, libertate umbrită de alte două dosre

Tel Drum este dosarul în care doi foști premieri ai României au fost audiați la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu și Victor Ponta. Compania Tel Drum este acuzată că ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene.La începutul lui septembrie 2018, Victor Ponta spunea că știe că Tel Drum este a președintelui PSD, Liviu Dragnea.Tot atunci, Ponta a susținut că Dragnea i-ar fi cerut să treacă lacul Belina, de la Apele române la Consiliul județean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum.Pe 18 septembrie, Ponta a fost audiat în același dosar în care a fost audiat și fostul premier Sorin Grindeanu.

Pe 14 ianuarie 2021, Liviu Dragnea a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei din SUA, atunci când fostul lider al PSD s-a întâlnit cu Donald Trump.Direcția Națională Anticorupție anunța atunci că acuzaţiile sunt de trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la casa Albă.

Pe 17 mai 2021, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea PSD Irina Tănase
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close