Antena 3 CNN Actualitate Liviu Pleșoianu: „Este absolut necesar înființarea unei noi comisii de anchetă”

Liviu Pleșoianu: „Este absolut necesar înființarea unei noi comisii de anchetă”

Liviu Pleșoianu: „Este absolut necesar înființarea unei noi comisii de anchetă”
06 Sep 2017   •   16:27

Invitat în emisiunea 100 de minute, după raportul comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, care ar fi constatat acţiuni concrete pentru fraudarea alegerilor în favoarea lui Traian Băsescu, deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat că va propune înființarea unei noi comisii de anchetă.

„Din punctul nostru de vedere se poate justifica un dosar penal, motiv pentru care, după ce e votat în plen acest raport parțial, vom înainte raportul către Parchetul General, pentru că Parchetul General este singurul în măsură să înceapă urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu, vom înainta acest raport președintelui României, doar el poate solicita începerea urmării penale față de miniștrii de atunci. Iar în cazul lui Cătălin Predoiu, având în vedere că este membru al Parlamentului României, ține de decizia Camerei Deputaților, dacă va solicita începerea urmăririi penale.
Rezultatele sunt cât se poate de evidente, dacă privim ce s-a întâmplat în 1 octombrie 2009, încălcînd flagrant legea, în același Monitor Oficial, înainte de a fi vacantate niște funcții, e semnat de către președintele României un decret prin care sunt numiți noi miniștri, același lucru se întâmplă și în ceea ce privește pe cei 20 de prefecți. Toate acestea s-au întâmplat pe 1 octombrie, înainte de a se vacanța anumite posturi, au fost numiți alții.  (...)Caracterul parțial al acestui raport, în mod evident și foarte grav, procurorul general actual al României, Augustin Lazăr, procurorul-șef DNA, ambasadorul nostru în SUA George Maior și Coldea au blocat activitatea comisiei cu scopul neaflării adevărului”, a declarat Pleșoianu.

Acesta vine și cu o propunere: „Consider absolut necesar să înființăm o nouă comisie de anchetă care să meargă mai departe. Care să verifice implicarea nelegale și neconstituțională a instituțiilor de forță din România în viața politică, economică și socială”, a complatat deputatul.

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute Liviu Plesoianu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close