Antena 3 CNN Actualitate Liviu Pop, despre greșelile din manualele elevilor: „12 poate fi mai mare decât 16, depinde cum privești”

Liviu Pop, despre greșelile din manualele elevilor: „12 poate fi mai mare decât 16, depinde cum privești”

Liviu Pop, despre greșelile din manualele elevilor: „12 poate fi mai mare decât 16, depinde cum privești”
11 Sep 2018   •   16:45

Liviu Pop, fostul ministru al Educației, a explicat că cifra 12 poate să fie mai mare decât 16, așa cum a văzut și în manualul de matematică de clasa I. 

„Depinde cum privești, în baza cinci s-ar putea să fie invers. În baza numerică 10, 12 este mai mic decât 16. În altă bază numerică, 12 poate fi mai mare”, a spus Liviu Pop. 

„Și anul trecut au fost greșeli, dar nu am văzut o reacție din partea celor conectați la banii baronilor manualelor. Adică, manualul de clasa a 5-a de anul trecut are cel puțin patru greșeli flagrante, făcute de edituri private, și nu a mai fost atât de mult scandal”, a mai adăugat el. 

Fostul ministru a mai spus că e obligația Ministerului Educației să corecteze greșelile existente în manuale. 

„Nu am stat să analizez fiecare manual de clasa I.După greșelile depistate în manualele de Geografie, Istorie și Biologie pentru clasa a VI-a, acum s-a descoperit că și manualul de Matematică și explorarea mediului, pentru clasa I, conține o greșeală gravă.

Elevilor de clasa I li se spune că numărul 12 este mai mare decât numărul 16. Greșeala apare în pagina 25 a manualului de „Matematică și explorarea mediului', publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

Informația este prezentată inițial corect, numărul 12 fiind marcat cu semnul corespunzător de „mai mic decât'. Câteva rânduri mai jos, însă, apare eroarea. Informația este reluată sub forma: „Citim: 12 este mai mare decât 16”, a continuat Liviu Pop.

×
Subiecte în articol: liviu pop
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close