Antena 3 CNN Actualitate Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România. Se caută cu disperare angajaţi

Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România. Se caută cu disperare angajaţi

Companiile dintr-un anumit domeniu oferă salarii chiar şi de 8.000 de euro. Firmele fac tot posibilul pentru a le oferi viitorilor angajați cele mai bune condiții, mai ales atunci când vine vorba despre bani.

Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România. Se caută cu disperare angajaţi
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   09:42

Locul de muncă plătit chiar şi cu 8.000 de euro este unul inovativ. Motivul pentru care oamenii nu prea merg la interviu pentru a se angaja este unul destul de simplu: întrucât domeniul este nou, nu sunt mulți specialiști.

Este vorba despre inteligența artificială (AI). Companiile caută specialiști în acest domeniu, iar salariile sunt foarte mari și pot ajunge chiar şi la 8.000 de euro lunar.

Salariile ajung şi la 8.000 de euro

Salariile pentru specialiştii în inteligenţa artificială pornesc de la 1.000 de euro şi pot ajunge chiar şi la 7.000-8.000 de euro.

Un reprezentant al unei firme de IT a spus că mulți se concentrează pe zona de automobile. Aducerea inteligenței artificiale în zona de conducere automată ar fi un obiectiv pentru această piață.

"Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată. În terorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată”, a spus Dragoș Niță, reprezentantul unei firme de IT, potrivit Observator News.

Şi companiile de stat caută specialiști în domeniul AI

De asemenea, și companiile de stat caută specialiști în domeniul AI, dar procesul de selecție este unul destul de strict. Sunt căutați programatori, specialiști în operațional, persoane cu experiență în zona securității cibernetice, precum și ingineri hardware-software.

"Angajăm programatori, specialişti în operaţional, oameni care au experienţă în zona securităţii cibernetice, ingineri hardware-software. Trebuie să parcurgă un proces de selecţie care presupune probe psihologice, medicale şi sportive, dar şi o testare profesională, atât practic, cât şi teoretic", a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close