Antena 3 CNN Actualitate Locul din România în care cireșele nu costă o avere. Se vând cu prețuri de până la cinci ori mai mici față de București

Locul din România în care cireșele nu costă o avere. Se vând cu prețuri de până la cinci ori mai mici față de București

Cireşele de mai se vând în localitatea prahoveană Păulești cu prețuri mult mai mici decât în București. Aici, șoferii trag pe dreapta pentru a cumpăra un kilogram de cireșe la 25-30 de lei, adică un preț chiar și de cinci ori mai mic față de cel din piețele Capitalei.

Locul din România în care cireșele nu costă o avere. Se vând cu prețuri de până la cinci ori mai mici față de București
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Georgescu    |    16 Mai 2022   •   22:23

Deşi tarabele improvizate la poarta fiecărei gospodării din comuna Păuleşti sunt încărcate de cireşe, oamenii spun că recolta este mai slabă decât în anii trecuţi. De vină este secetea, se plâng prahovenii.

Nu există curte unde să nu se afle un cireş, doar că aurul roşu este greu de cules. Oamenii se trezesc dis de dimineaţă pentru a aduna fructele, pentru ca apoi să ajungă cu ele pe tarabă pentru clienți.

În acest weekend, la Păulești are loc renumitul Festival al Cireșelor. Se întâmplă după doi ani de anulări pe fondul pandemiei.

„Emblema comunei sunt cireşele de mai. Ne bucurăm că le avem, nu ştiu cât va mai dura pentru că în ziua de azi un pom ţine 10-15 ani.Anul acesta, timpul nu ne-a ajutat ca în alţi ani, dar cireşele sunt deja la porţile oamenilor , ne putem bucura de ele. Nu facem festival fără această fructă bună.”, a declarat primarul comunei Păulești, Sandu Tudor.

În Păulești, cireșele se vând cu cel mult 30 de lei kilogramul. Iar micii comercianți anunță că vor mai lăsa din preț pe măsură ce vor avea mai multă marfă. La tarabele din Capitală, un kilogram se vinde chiar și cu 150 de lei.

 

×
Subiecte în articol: cirese București
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close