Antena 3 CNN Actualitate Locale 14.000 de paleţi furaţi de angajaţii unei firme din Ilfov | Două persoane au fost reţinute

14.000 de paleţi furaţi de angajaţii unei firme din Ilfov | Două persoane au fost reţinute

Mai mulţi angajați ai unei firme din Ilfov sunt bănuiți că au sustras peste 14.000 de paleţi şi recipienţi din curtea societății. Şapte persoane fiind duse la audieri, iar două au fost reținute.

14.000 de paleţi furaţi de angajaţii unei firme din Ilfov | Două persoane au fost reţinute
Sursa foto: Poliţia Română
de Claudia Popovici    |    28 Mar 2023   •   22:40

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziții desfășurate de poliţiştii ilfoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în două dosare penale, unul pentru delapidare şi altul pentru evaziune fiscală. 

Urmare cercetărilor s-a stabilit că în perioada decembrie 2021- ianuarie 2023, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale ar fi sustras din curtea societății în cadrul căreia își desfășurau activitatea, 14.122 de europaleți și 200 de recipienți tip cub, pe care le-ar fi înstrăinat către diverse persoane fizice și juridice în vederea recomercializării și obținerii unor sume de bani nejustificate.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 878.000 de lei. La sediul unității de poliție au fost conduse 7 persoane pentru cercetări.

14.000 de paleţi furați de angajaţii ai unei firme din Ilfov | Două persoane au fost reținute

"În urma probatoriului administrat polițiștii de la economic au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 2 bărbați, urmând ca în cursul zilei de mâine, aceștia să fie prezentați procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de la economic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, în formă continuată, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Tot, astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au efectuat 2 percheziții la domiciliile a doi angajați ai unei societăți comerciale, una în București, iar cealaltă în Județul Ilfov, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, cercetările vizează legalitatea înregistrării în contabilitatea societății comerciale verificate,  a achizițiilor de la un număr de 52 de furnizori, existând suspiciunea rezonabilă că toate aceste relații comerciale nu au o justificare reală, fiind astfel prejudiciat bugetul general al statului, cu suma de peste 1.100.000 lei.

La sediul IPJ Ilfov au fost conduse 3 persoane pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul  Parchetului Tribunalului Ilfov a dispus măsura controlului judiciar față de o persoană dintre acestea, respectiv față de un bărbat de 47 de ani", se arată în comunicatul emis de Poliţia Română. 

×
Subiecte în articol: paleți Ilfov
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close