Antena 3 CNN Actualitate Locale 17 tone de deșeuri textile ce urma să fie vândute ca haine second-hand, descoperite de Protecția Consumatorului în Arad

17 tone de deșeuri textile ce urma să fie vândute ca haine second-hand, descoperite de Protecția Consumatorului în Arad

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Arad au găsit la un depozit de îmbrăcăminte second-hand din judeţ 17 tone de deşeuri textile care urma să fie vândute în magazine ca îmbrăcăminte, deşi produsele ar fi "nesigure şi periculoase".

17 tone de deșeuri textile ce urma să fie vândute ca haine second-hand, descoperite de Protecția Consumatorului în Arad
Sursa foto: CJPC Arad
de Mia Lungu    |    15 Noi 2022   •   13:52

Acţiunile comisarilor CJPC Arad au loc la punctele de intrare în ţară, la importatori, distribuitori şi la comercianţi.

"Hainele prezentau urme vizibile de murdărie, miros greu, cu un grad de uzură foarte ridicat. Având în vedere starea fizică a obiectelor, acestea au fost considerate produse nesigure şi periculoase, respectiv deşeuri, conform prevederilor HG163/2007 privind introducerea pe piaţă, comercializarea şi distribuirea gratuită a articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată şi a articolelor textile purtate sau uzate.

Mai mult, documentele obligatorii însoţitoare – certificatele de dezinfecţie şi dezinsecţie – nu erau complete", a transmis instituția, potrivit G4Media.

În consecință, comisarii CJPC Arad au sesizat Garda de Mediu – Comisariatul Județean Arad, iar reprezentanții acestei instituții au procedat conform competențelor și prevederilor legale în vigoare, confiscând întreaga cantitate de aproximativ 17 tone de produse second hand.

CJPC Arad continuă acțiunile de verificare la punctul de trecere a frontierei Nădlac, cu atât mai mult cu cât Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a încheiat un protocol de colaborare cu Garda Națională de Mediu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close