Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat într-un beci unde fermenta mustul, în Tulcea

O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat într-un beci unde fermenta mustul, în Tulcea

Un bărbat de 85 de ani și o femeie de 74 de ani au fost scoși în stare gravă dintr-un beci, după ce s-au intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat, în Tulcea.

O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat într-un beci unde fermenta mustul, în Tulcea
Sursa foto: ISU Tulcea
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2023   •   14:59

Update 15:30 Manevrele de resuscitare nu au dat rezultate. Femeia de 74 de ani a fost declarată decedată de către medicul SAJ Tulcea.

Știrea inițială: Un echipaj SMURD și unul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit joi pentru scoaterea a două persoane căzute în beciul locuinței, în municipiul Tulcea, 

Cele două persoane, un bărbat de 85 de ani și o femeie de 74 de ani, au fost extrase și predate echipajelor medicale. 

Potrivit ISU Tulcea, ambele persoane se aflau în stare de inconștiență. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„În acest moment se efectuează manevre de resuscitare femeii, iar bărbatul a fost transportat la spital. Acesta respira, însă era inconștient”, transmite ISU Tulcea.

Pompierii recomandă prudenţă maximă pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii. 

"Nu se permite intrarea în încăperi în care vinul fermentează, dacă nu există ventilație corespunzatoare. Dacă mergeți în astfel de încăperi, anunțați pe cineva, iar dacă suspectați că deja există o victimă, nu mergeți după ea pentru că vă expuneți pericolului. Indicat este să apelați după ajutor, sunând la 112. Mai mult, sunt susceptibili de a se intoxica în beciurile unde fermentează vinul, cei cu probleme respiratorii și cardiace", potrivit ISU Tulcea.

×
Subiecte în articol: stare grava beci must Tulcea
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close