Antena 3 CNN Actualitate Locale 27 de migranți ajutați de două călăuze,cu o barcă turcească, găsiți în zona localității Sf. Gheorghe

27 de migranți ajutați de două călăuze,cu o barcă turcească, găsiți în zona localității Sf. Gheorghe

27 de cetățeni din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România, au fost prinși în zona localității Sf. Gheorghe.

27 de migranți ajutați de două călăuze,cu o barcă turcească, găsiți în zona localității Sf. Gheorghe
Sursa foto: Mediafax
de Claudia Popovici    |    17 Mai 2022   •   22:29

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat, luni, în apele navigabile internaționale o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activității infracționale.

Astfel, polițiștii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetățeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.

Persoanele astfel depistate au fost preluate de către polițiștii de frontieră, iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți în formă agravantă și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Călăuzele au fost reținute pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalui Constanța cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: migranti Sf. Gheorghe
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close