Antena 3 CNN Actualitate Locale 29 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, duși la spitalele din regiune, în cursul nopții | Trei oameni au murit, după ce au mâncat pește

29 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, duși la spitalele din regiune, în cursul nopții | Trei oameni au murit, după ce au mâncat pește

​​​​​​​Un număr de 29 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost transportați, noaptea trecută, la spitalele din regiune, cu diverse mijloace de intervenție medicală. După ce au mâncat „pomană” de la o mănăstire, trei oameni au murit.

29 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, duși la spitalele din regiune, în cursul nopții | Trei oameni au murit, după ce au mâncat pește
de Mia Lungu    |    23 Noi 2023   •   08:20

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, a anunțat, joi dimineață, că la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost multiple cazuri de enterocolită acută cu șoc hipovolemic. La spital erau internați 142 pacienți cu boli cronice.

După ce au mâncat alimente pe bază de peşte, date "pomană" de o mănăstire, trei oameni au murit.

29 de pacienți au fost duși în alte spitale. Astfel, la spitalul din Bârlad au ajuns 15 oameni, dintre care unul este în ATI. La spitalul Vaslui sunt 9 pacienți, iar la Spitalul de Boli Infecțioase Iași 5. Pacienții ajunși la Iași sun două femei de 41 și 53 ani, respectiv trei bărbați de 50 și 51 de ani.

Pacienţii Spitalului de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de o mănăstire, conform Ministerului Sănătăţii. DSP Vaslui a ridicat probe din spital și le-a trimis la IML Iași.

Potrivit "Vremea Nouă", pe lângă mâncarea oferită de pomană de călugării de la Florești, pacienții spitalului din Murgeni ar fi mâncat și conserve din pește.

În spitalul de la Murgeni se desfășoară acum ancheta epidemiologică. Sunt luate în calcul cel puțin două ipoteze: una dintre ele ar fi că pacienții ar fi fost îmbolnăviți din cauza unui pește oceanic, Pangasius, care le-a fost livrat în pachete, la o pomenire. Altă variantă ar fi ca o bacterie a contaminat puțul de apă al spitalului.

Primele măsuri luate de ANSVSA: 40.000 de lei amendă pentru Mănăstirea Florești, 100 kg de pește confiscate, 1000 conserve de pește confiscate de la Spital. Luate 600 de probe și trimise la analiză la București.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close