Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei pacienți cu suspiciune de antrax cutanat, internați la Spitalul Sf. Parascheva din Iași: "Este o boală infecțioasă deosebit de gravă"

Trei pacienți cu suspiciune de antrax cutanat, internați la Spitalul Sf. Parascheva din Iași: "Este o boală infecțioasă deosebit de gravă"

Trei pacienți sunt internați cu suspiciune de antrax cutanat la Spitalului Clinic de Boli infectioase „Sf. Parascheva” din Iași. Toți lucrează la o fermă de bovine din județ.

Trei pacienți cu suspiciune de antrax cutanat, internați la Spitalul Sf. Parascheva din Iași: "Este o boală infecțioasă deosebit de gravă"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    10 Iul 2023   •   14:21

Începând de vineri, în triajul Spitalului Clinic de Boli infectioase „Sf. Parascheva” din Iași s-au prezentat trei persoane care prezentau semne și simptome caracteristice Antraxului cutanat. Pacienții au fost evaluați, internați și s-a inițiat tratatmentul specific imediat. Unul dintre ei a avut nevoie și de intervenție chirurgicală.

"În cursul zilei de astăzi, în urma obținerii analizelor specifice, vom putea spune cu certitudine dacă discutăm despre antrax sau despre o altă patologie", a spus pe Facebook Florin Roșu, managerul spitalului, potrivit Mediafax.

Conform acestuia, toți cei trei pacienți au declarat că lucrează la o ferma de bovine din județul Iași.

Citește și: Moartea invizibilă vine din trecut, odată cu încălzirea globală. Virusuri letale, găsite în solul din Arctica, dezghețat după mii de ani

În prezent, pacienții urmează tratamentul și sunt stabili din punct de vedere hemodinamic și respirator.

"Antraxul este o boală infecțioasă deosebit de gravă determinată de o bacterie foarte rezistentă. Exista mai multe forme: cutanat, gastro-intestinal, respirator și orofaringian. Cea mai comună formă este antraxul cutanat", a spus Florin Roșu. Conform acestuia,, dacă tratamentul este inițiat precoce, rata de mortabilitate este foarte mică.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close