Antena 3 CNN Actualitate Locale 500 de români au rămas fără locuinţe, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar, în Cluj-Napoca

500 de români au rămas fără locuinţe, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar, în Cluj-Napoca

Peste 500 de clujeni cer să li se facă dreptate, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar.

de Bianca Timșa    |    02 Oct 2023   •   10:49

Oamenii urmează să fie evacuaţi din apartamentele pe care le-au cumpărat după ce s-a descoperit că dezvoltatorul nu avea autorizaţie de construcţie, fiind astfel un bloc ilegal.

Victimele speră acum să amâne demolarea complexului până când îşi vor putea găsi noi locuinţe. 

Escrocheria imobiliară i-a adus dezvoltatorului trei miliarde de euro.

Primăria Cluj-Napoca începe luni lucrările de demolare a blocului construit pe strada Miko Imre 12-14, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive. 

Este vorba despre un bloc construit ilegal de un escroc imobiliar, Traian Onuc, care nu a respectat legislația în materie de urbanism. Afaceristul ar fi înșelat peste 500 de persoane. 

Grav este și faptul că a încheiat, pe aceeaşi locuinţă, mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare. 

Cei care au apucat să se mute în apartamentele nefinisate au primit somații să părăsească locuințele, deoarece astăzi vor începe lucrările de demolare. 

Instanțele din Cluj-Napoca au pe rolurile lor zeci de dosare în care persoanele păgubite de dezvoltatorul imobili își cer banii înapoi. 

Individul le-a făcut promisiuni oamenilor privind vânzarea apartamentelor din trei blocuri cu opt etaje fiecare, însă nu a onorat aceste angajamente. 

Inițial, a fost arestat preventiv, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar și este cercetat pentru fapte de înșelăciune. Nimeni, însă, nu și-a recuperat paguba.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close