Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit Eva Călin, fostul prefect al județului Timiș

A murit Eva Călin, fostul prefect al județului Timiș

Prima femeie prefect a judeţului Timiş a murit de o boală incurabilă la doar 48 de ani.

A murit Eva Călin, fostul prefect al județului Timiș
Sursa foto: tion.ro
de Alexandra Dima    |    21 Iul 2023   •   11:44

Eva Călin, fost prefect la Timiș, a murit la 48 de ani, de o boală ăncurabilă, informează presa locală. Aceasta activa în administrația publică de aproape 25 de ani și a fost prima femeie prefect a județului Timiș.

Eva Georgeta Călin (fostă Adreaș), s-a născut 4 februarie 1975 la Timișoara. A absolvit Facultatea de Drept în 2005 la Facultatea Europeană din Lugoj, apoi a obținut o diplomă specială în Administrație Publică pentru funcționari.

La începutul carierei, a fost consilier juridic, iar în anul 2001 s-a angajat la Consiliul Județean Timiș (CJ Timiș), unde a fost până în 2004 inspector de specialitate la Serviciul cooperare inter-regională și integrare europeană. Din 2004 și până în 2017 a fost șefa Serviciului relații externe în cadrul aceleiași instituții. În 2017 a fost o perioadă șefa Biroului relații internaționale din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Mai apoi, a fost numită în funcția de prefect a județului Timiș, fiind prima femeie din istoria instituției care a ocupat această funcție.

După ce și-a încheiat mandatul, în 2020, s-a întors la CJ Timiș.

De câțiva ani se confrunta cu o boală incurabilă.

×
Subiecte în articol: Timis Eva Calin
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close