Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit Haiduc, câinele care a salvat oameni din avalanșe în opt ani de misiuni la Salvamont Argeş: "Era cel mai frumos, jucăuș, deștept"

A murit Haiduc, câinele care a salvat oameni din avalanșe în opt ani de misiuni la Salvamont Argeş: "Era cel mai frumos, jucăuș, deștept"

Haiduc, câinele salvator de la Salvamont Argeş, care a participat la numeroase misiuni de salvare în munţi, în special după avalanșe, s-a stins din viaţă.

A murit Haiduc, câinele care a salvat oameni din avalanșe în opt ani de misiuni la Salvamont Argeş: "Era cel mai frumos, jucăuș, deștept"
Sursa foto: Facebook/ Câini de avalanșă Salvamont România
de Mia Lungu    |    09 Iul 2022   •   20:39

Că despre cel mai bun prieten, sau un membru al familiei. Așa povestește salvamontistul Dan Duca, despre Haiduc, câinele antrenat să salveze oameni din avalanșe.

"Era cel mai frumos, cel mai jucăuș, cel mai deștept. Era un câine pe care mi l-a dorit de mic copil, din școala generală și care, întâmplător, mi-a ajuns în brațe și a devenit o parte a familiei.

Accesul într-o zona în care s-a întâmplat ceva ar trebui făcut cât mai rapid. Mai ales că în cazul unei avalanșe victima are cele mai mari șanse de supraviețuire în primele 15 minute. Acel câine îi da mai multe șanse de a fi găsit", a povestit Dan Duca, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Haiduc caine salvamont arges salvator
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close