Antena 3 CNN Actualitate Locale Drama unui copil de 10 ani care a îngrijit şi hrănit patru fraţi mai mici abandonaţi de mamă, în Alba | O vecină a sunat la 112

Drama unui copil de 10 ani care a îngrijit şi hrănit patru fraţi mai mici abandonaţi de mamă, în Alba | O vecină a sunat la 112

Abandonat de mamă, copilul, în vârstă de 10 ani, a reuşit să îşi hrănească cei patru fraţi mai mici timp de cinci zile. Povestea emoționantă a celor 5 fraţi a ieşit la iveală după ce o vecină a sunat la 112.

Drama unui copil de 10 ani care a îngrijit şi hrănit patru fraţi mai mici abandonaţi de mamă, în Alba | O vecină a sunat la 112
Sursa foto: pixabay.com
de Claudia Popovici    |    19 Iul 2022   •   21:53

S-a întâmplat într-o comunitate săracă din municipiul Blaj, judeţul Alba, acolo unde cei 5 copii au fost lăsaţi singuri acasă de mamă pentru câteva zile. Mai exact, femeia a plecat împreună cu un bărbat într-o comună aflată la aproximativ 20 de kilometri. 

”Înainte de a pleca, a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată şi câteva dulciuri, alimente pe care minorul (…) în vârstă de 10 ani la momentul respectiv, le-a gătit, făcând cartofi prăjiţi în mod repetat pe tot parcursul celor cinci zile.

În această perioadă cei cinci minori au rămas singuri în casă, nesupravegheați (…). Minorii nu au suferit leziuni fizice, nu au necesitat îngrijiri medicale, însă alimentația nu a fost una corespunzătoare”, se precizează în documentele anchetei care a fost derulată ulterior, potrivit adevarul.ro.

Alertată de plânsetele copiilor, o vecină a sunat la 112

Imediat, la locuința a sosit un echipaj de poliţie, iar oamenii legii au demarat o anchetă. Femeia a fost identificată şi adusă acasă. Reprezentanții DGASPC Alba au respins plasamentul de urgenţă considerându-se că mama poate avea, în continuare grijă de copii. Astfel, femeia a primit un avertisment, dar situația s-a repetat.

La doar două luni de la acest incident, în luna decembrie 2021, femeia a plecat din nou de la domiciliu. De data aceasta şi-a lăsat pe copiii fără mâncare, sursă de căldură şi fără a fi supravegheați.

Ulterior, Serviciul de Asistenţă Socială Blaj a propus instituirea plasamentului în regim de urgenţă pentru copii, decizie aprobată şi de cei de la DGASPC. 

În acest context, procurorii au dispus încuviințarea deschiderii procedurii adopţiei interne pentru patru minori şi suspendarea exercitării a drepturilor şi obligațiilor părintești. Unul dintre cei cinci copii a fost plasat în grija tatălui.
 

×
Subiecte în articol: Alba copii cartofi prajiti
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close