Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident cumplit în Bragadiru. Un motociclist a lovit mortal un pieton, pe DN6

Accident cumplit în Bragadiru. Un motociclist a lovit mortal un pieton, pe DN6

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a lovit un pieton.

Accident cumplit în Bragadiru. Un motociclist a lovit mortal un pieton, pe DN6
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   21:14

Potrivit unui comunicat de presă, în urma impactului a rezultat decesul pietonului şi rănirea motociclistului, care a fost transportat la spital.

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creştere. 

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori

În fiecare an, cel puţin 1.600 de oameni îşi pierd viaţa pe drumurile publice. Ca să înţelegeţi amploarea tragediei, 1.600 reprezintă populaţia unei comune.

Astfel, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori, cu un număr alarmant de 86 înregistrate în 2022.

Iar pe lângă tragedia pierderii unei vieţi, vorbim şi de costuri ridicate. Conform Autorității Rutiere Române, la nivelul anului 2017, costurile unui accident grav se apropiau de 770.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) la acea vreme, în timp ce un accident cu victime presupunea cheltuieli de aproape 5 milioane de lei, adică un 1 milion de euro.

Astfel, dintr-un simplu calcul vedem că din cauza acestor accidente se cheltuiesc sute de milioane de euro.

Pietonii reprezintă 50% dintre persoanele decedate în accidentele produse pe stradă, 27,6% în cele care au avut loc pe drumuri naționale și 30,9% în evenimentele de pe drumuri județene.

×
Subiecte în articol: Bragadiru Ilfov motociclist pieton
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close