Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident casnic cumplit la Vaslui. O fetiță de 1 an și 3 luni s-a ars cu mâncare fierbinte

Accident casnic cumplit la Vaslui. O fetiță de 1 an și 3 luni s-a ars cu mâncare fierbinte

O fetiță în vârstă de 1 an și 3 luni din Huși a ajuns la spital cu arsuri grave după ce o oală cu mâncare a căzut peste ea.

Accident casnic cumplit la Vaslui. O fetiță de 1 an și 3 luni s-a ars cu mâncare fierbinte
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    30 Aug 2021   •   19:54

Incidentul a avut loc în localitatea Pădureni, județul Vaslui, acolo unde o fetița în vârstă de 1 an și 3 luni a suferit arsuri de gradul 2 pe aproximativ 15 % suprafață corpului, după ce a tras o oală de mâncare fierbinte aflată pe masă.

În tot acest, timp mama copilei, o tânără de 21 de ani, era cu spatele la ea făcând treburi prin bucătărie, dar nu au avut timp să reacționeze.

La faţa locului a ajuns o ambulanță care a transportat copila la Spitalul Huși. Ulterior micuţa a fost transferată Spitalul Sf. Maria din Iași.

Un caz similar a avut loc în martie tot în Vaslui.

Doi copii s-au opărit cu ciorbă fierbinte. În starea cea mai gravă este o fetiţă de un an si 9 luni, cu arsură de gradul II pe 40 din corp.

Celălalt pacient, un băiat de 1 an și opt luni, a suferit arsuri pe 6% din suprafață corpului și a fost preluat în stare stabilă. Cei doi au fost aduși cu mașina de părinți la Spitalul din Huși.  

Medicii de aici au cerut însă ajutorul colegilor de la Iași când au văzut în ce stare este micuța. Un elicopter SMURD a transferat pacienta la Spitalul de Copii Sf. Măria, însă între timp s-a obținut avizul de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala. Condițiile de zbor nu au permis însă transferul copilei, așa că aceasta a rămas la Iași, la Pediatrie.

După 72 de ore în care fetița a fost învelită într-un pansament special, medicii spun că s-a văzut o ameliorare, dar că o țin în continuare în secția de Terapie Intensiva pentru a se asigura că starea de sănătate a fetiței nu se vă agrava. Se pare că totul s-a întâmplat din cauza unui accident casnic. Cei doi copii s-au opărit cu ciorbă, după ce un vas cu lichid foarte fierbinte s-a răsturnat peste ei. Mamele lor erau prin preajmă, dar nu au avut timp să reacționeze.

×
Subiecte în articol: fetita arsă mancare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close