Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident cumplit între două microbuze, în Sălaj. 13 oameni au fost răniți | A fost activat Planul Roșu de intervenție

Accident cumplit între două microbuze, în Sălaj. 13 oameni au fost răniți | A fost activat Planul Roșu de intervenție

Un accident rutier în care au fost implicate două microbuze a avut loc în judeţul Sălaj. 13 persoane au fost evaluate la faţa locului, iar șapte dintre victime au fost transportate la spital. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

de Cristi Georgescu    |    17 Ian 2024   •   07:31

Accidentul rutier în care au fost implicate două microbuze a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Sălaj.

13 persoane se aflau în cele două microbuze la momentul producerii evenimentului rutier, șapte dintre victime fiind transportate la spital.

Pentru a putea face față corespunzător acestui eveniment rutier, s-a activat Planul Roșu de intervenție în județul Sălaj.

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost alertat despre producerea unui accident rutier între 2 microbuze.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

La faţa locului au fost alocate de urgenţă  6 ambulanţe de prim ajutor, 2 ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare”, a transmis, în noaptea de marţi spre miercuri, ISU Sălaj.

Șapte dintre cei implicați sunt cetățeni ucraineni.

”În urma accidentului rutier,  7 victime, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. 4 victime au fost transportate la UPU Dej, iar 3 la UPU Zalău”, a mai transmis sursa citată.

”Miercuri, 17 ianuarie a.c., la ora 02.43, pe D.N. 1 C, între localitățile sălăjene Dăbâceni și Ileanda, un bărbat de 33 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea o autoutilitară, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, într-o curbă deosebit de periculoasă spre dreapta, semnalizată corespunzător, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sens opus de circulație și ar fi intrat în în coliziune frontală cu un microbuz, condus regulamentar din sensul opus, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Bocicoiu Mare, județul Maramureș.
În urma accidentului, șapte persoane au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora, trei dintre acestea au fost transportate la o unitate medicală din Zalău, iar celelalte patru persoane au fost transportate la o unitate medicală din Dej.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.
Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a transmis IPJ Sălaj

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close