Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr de 30 de ani a murit, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp din Satu Mare

Un tânăr de 30 de ani a murit, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp din Satu Mare

Un bărbat de 30 de ani a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe un drum din judeţul Satu Mare, după ce maşina în care se afla a intrat într-un stâlp, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Someş".

Un tânăr de 30 de ani a murit, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp din Satu Mare
Sursa foto: ISU Satu Mare
de Silvia Preda    |    03 Feb 2024   •   09:49

Potrivit sursei citate, Detaşamentul de pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere şi o autospecială cu modul pentru descarcerare la accidentul rutier produs în localitatea Peleşul Mare, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp electric.

"Ajunse la faţa locului echipajele de intervenţie au acţionat pentru extragerea victimei, care a fost predată în stare inconştienţă echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare, prezent la faţa locului.

Victima, un bărbat de aproximativ 30 ani, nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiindu-i declarat decesul", precizează sursa citată.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiţii s-a produs accidentul.

Citeşte şiAccident mortal în Botoşani. Două femei, lovite de maşină. Traversau în fugă lângă o trecere de pietoni

Suntem campioni europeni la numărul de accidente rutiere - peste o mie în fiecare zi!

În fiecare an, cel puţin 1.600 de oameni îşi pierd viaţa pe drumurile publice. Ca să înţelegeţi amploarea tragediei, 1.600 reprezintă populaţia unei comune.

Astfel, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori, cu un număr alarmant de 86 înregistrate în 2022.

Iar pe lângă tragedia pierderii unei vieţi, vorbim şi de costuri ridicate. Conform Autorității Rutiere Române, la nivelul anului 2017, costurile unui accident grav se apropiau de 770.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) la acea vreme, în timp ce un accident cu victime presupunea cheltuieli de aproape 5 milioane de lei, adică un 1 milion de euro.

Astfel, dintr-un simplu calcul vedem că din cauza acestor accidente, se cheltuiesc sute de milioane de euro.

Pietonii reprezintă 50% dintre persoanele decedate în accidentele produse pe stradă, 27,6% în cele care au avut loc pe drumuri naționale și 30,9% în evenimentele de pe drumuri județene.

×
Subiecte în articol: stalp Satu Mare accident
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close