Antena 3 CNN Actualitate Locale Acuzații cutremurătoare făcute de fiica unei bâtrâne care a murit într-un spital din România. „Am văzut cu ochii mei cum un vierme îi ieşea din gură”

Acuzații cutremurătoare făcute de fiica unei bâtrâne care a murit într-un spital din România. „Am văzut cu ochii mei cum un vierme îi ieşea din gură”

Acuzații cutremurătoare făcute de fiica unei bâtrâne care a murit într-un spital din România. „Am văzut cu ochii mei cum un vierme îi ieşea din gură”
Sursa foto: Foto: Pixabay
12 Sep 2017   •   13:46

Acuzaţii grave la adresa personalului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Fiica unei paciente care a murit în spital a făcut mărturisiri cutremurătoare. Femeia în vârstă de 76 de ani, care suferea de mai multe afecţiuni cronice, ar fi fost plimbată haotic pe secţii și a murit în condiții inumane, scrie adevarul.ro.

Pe 28 august, după un accident vascular cerebral, bătrâna a fost internată la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Pe 30 august, a fost externată, cu menţiunea că nu este necesară revenirea pentru internare. Potrivit analizelor efectuate în spital, femeia ar fi fost în parametri normali, deşi rudele spun că bătrâna se simţea în continuare rău.  A doua zi, rudele au adus-o pe braţe la Urgenţe.  

Camelia Răducescu, fiica femeii, îl acuză pe medicul cardiolog că i-a refuzat bătrânei internarea la Cardiologie şi că tocmai asta a agravat starea pacientei. „A ţipat la noi şi a aruncat cu fişa mamei. Nu a vrut s-o interneze la Cardiologie fiindcă, a spus el,  electrocardiograma i-a ieşiti bine. Ne-a zis că va muri tot de inimă, dar că mai are de trăit. Mama, săraca, îşi pieduse orice speranţă. Ne-a spus: «Duceţi-mă acasă, că aici nu mă bagă nimeni în seamă!»”, povesteşte Camelia Răducescu, fiica bătrânei pentru adevarul.ro. 

Femeia a mai relatat şi un episod sinistru, la care susţine că a fost martoră, împreună cu o altă rudă. „Când era în comă, de vreo patru zile, la ATI, am văzut cu ochii mei cum un vierme îi ieşea din gură. Când i-am spus asistentei, a zis că sunt nebună, apoi m-a dat afară. Şi nu doar eu văzusem asta, ci şi cumnata mea”, mai spune fiica femeii.

Medicul acuzat de rude se apără şi spune că a refuzat internarea la Cardiologie pentru că, în opinia sa, bătrâna prezenta simptome care necesitau  internarea la altă secție.

 

 

 

 

La şase ore de la prezentarea la UPU, bătrâna a ajuns la Secţia Cardiologie, unde medicul a concluzionat că problemele femeii nu sunt de competenţa sa şi că trebuie văzută de un alt specialist. Ulterior, a fost transferată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. De aici, a ajuns iar Cardiologie, iar apoi, din nou la ATI. A intrat în comă, iar după 6 zile s-a stins. Potrivit certificatului de deces, femeia a murit din cauza „insuficieţei cardiace”, pe fondul afecţiunilor cronice de care suferea.  

×
Subiecte în articol: spital doctori batrana deces viermi
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close