Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescentul din Mangalia care l-a băgat în comă pe Andrei, acuzat de tentativă de omor

Adolescentul din Mangalia care l-a băgat în comă pe Andrei, acuzat de tentativă de omor

Adolescentul în vârstă de 15 ani, din Mangalia, care l-a băgat în comă pe Andrei în urma unui scandal pe stradă, a fost arestat preventiv, din nou, după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor.

Adolescentul din Mangalia care l-a băgat în comă pe Andrei, acuzat de tentativă de omor
Sursa foto: Snapchat / Facebook
17 Feb 2020   •   14:19

Minorul a fost iniţial reţinut şi acuzat de procurori de vătămare corporală şi tulburarea liniştii şi ordinii publice în urma scandalului produs pe 1 februarie 2020, pe o stradă din Mangalia.

Judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, acolo unde agresorul a continuat să fie ironic, în ciuda faptului că Andrei, tânărul pe care îl bătuse cu sălbăticie, se zbătea între viaţă şi moarte la spital.

Astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au schimbat încadrarea juridică a faptei în tentativă de omor, iar agresorul, aflat în arest la domiciliu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

"La data de 13 februarie 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracţiunile de vătămare corporală şi tulburarea ordinea şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în infracţiunile de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, faţă de inculpatul:

S. D. M., în vârstă de 15 de ani, din municipiul Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 01.02.2020, orele 13.30, în timp ce afla pe bd.1 Decembrie din Mangalia, pe fondul unor dispute anterioare, inculpatul minor S. D. M., i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore I. A. C., producându-i leziuni care i-au pus viaţa victimei în pericol prin hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unei fisuri de arteră vertebrală dreaptă, prognostic rezervat.

Inculpatul i-a aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze şi să cadă, iar în cădere inculpatul a continuat să-l lovească cu pumnii şi picioare, până când a rămas inconştientă la pământ, fapte ce au dus la tulburat ordinea şi liniştea publică în zonă conflictului.

La data de 17.02.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis cererea procurorului şi a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv faţă de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat al procurorilor.

În continuare, Andrei, tânărul bătut pe stradă în Mangalia, se află în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind, potrivit unor surse, în moarte cerebrală.

×
Subiecte în articol: mangalia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close