Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescentul german care a ucis o femeie din motive rasiale, arestat preventiv. Reacţia lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist

Adolescentul german care a ucis o femeie din motive rasiale, arestat preventiv. Reacţia lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist

Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, detalii şocante despre crima care a îngrozit întreaga ţară. Adolescentul de 17 ani din Germania, care a ucis o femeie din Mediaş le-a spus anchetatorilor că a înjunghiat-o pentru că a crezut că este de etnie rromă. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Adolescentul german care a ucis o femeie din motive rasiale, arestat preventiv. Reacţia lui Tudorel Butoi, psiholog criminalist
Sursa foto: Antena 3
de Andrei Naiţă    |    14 Apr 2022   •   13:28

Tribunalul Sibiu a decis arestarea prevenită pentru 30 de zile a tânărului de 17 ani, care ieri a ucis cu sânge rece o femeie de 74 de ani pentru câteva grame de aur.

Anchetatorii spun că lănţişorul de aur pe care femeia îl avea la gât nu l-a ademenit pe tânăr. Tânărul spune că a ucis-o pe bătrână deoarece a crezut că face parte dintr-o etnie pe care nu o suportă.

Tânărul german a fost omorât o femeie de 74 ani pe o stradă din Mediaş

Poliţiştii l-au găsit pe adolescent la 20 de kilometri de locul crimei, în Dumbrăveni, la familia de români care avea grijă de el de când avea 11 ani. 

Tânărul era delicvent şi a ajuns în România prin ceea ce se numeşte plasament internaţional. Este vorba de un program de reeducare prin care copiii străini, în special germani, sunt trimişi printr-o sentinţă judecătorească, departe de casă, pentru a se reabilita.

Cei de la Protecţia Copilului au reacţionat după crima şocantă de la Mediaş şi spun că nu pot controla fenomenul, pentru că nu există transparenţă şi comunicare nici din partea autorităţilor străine şi nici din partea familiilor de plasament. 

Delicventul împlineşte 18 ani pestre trei luni şi ar trebui să se întoarcă în Germania, pentru că programul de reabilitare se va încheia la vârsta majoratului.

El a fost reţinut şi urmează să fie cercetat pentru omor cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei, pentru motive legate de rasă. Totodată, el urmează să fie supus unor expertize psihiatrice.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: "Acest caz mă provoacă mult de tot!"

Profesorul Tudorel Butoi, unul dintre cei mai importanți psihologi criminaliști din România, a comentat crima, în exclusivitate la Antena 3.

"Acest caz mă provoacă mult de tot. Era nevoie să se întâmple această nenorocire ca să ne dăm seama câte imperfecţiuni sunt în ceea ce priveşte creşterea, educaţia, sănătatea delcvenţilor juvenili, mai ales a acestui disfuncţional, pentru care expertiza medico-legală psihiatrică ne va mai da încă o dată răspunsul. Cu această ocazie întreb politicienii şi toţi cei care cască urechile la televizor. Domnilor, acest tânăr trebuia să fie educat, crescut şi îngrijit într-un alt climat educaţional, adică în România, şi pe urmă abia apoi la 18 ani să îl trimită înapoi în Germania? Nu trebuia ca Germania să aibe programe, că tot ni se dă nouă lecţia, să îşi educe, să îşi îngrijească acest disfuncţional la ei, în cultura lor, în ţara lor? Pentru că acolo se va întoarce", a spus Traian Butoi.

Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Sibiu susţine că tinerii aflaţi în plasament ajung deseori în România pentru reabilitare şi reeducare.

×
Subiecte în articol: crima Medias Tudor Butoi adolescent german
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close