Antena 3 CNN Actualitate Locale Aeroportul din Suceava a fost închis! Zborurile au fost anulate din cauza vremii extreme

Aeroportul din Suceava a fost închis! Zborurile au fost anulate din cauza vremii extreme

Din cauza ninsorii abundente, rafalelor de viscol puternic și a vizibilității spre zero, Aeroportul Stefan cel Mare Suceava a fost închis.

de Mia Lungu    |    06 Apr 2023   •   08:55

Update 09:20 "Având în vedere condițiile meteo extreme, prognozate cu creștere în intensitate, viscol puternic, intensitate ridicată a vântului, vizibilitate redusă, transport puternic de zăpadă la sol, zăpadă spulberată, cantitate mare de precipitații, din motive de siguranță operațională s-a decis închiderea Aeroportului până la ora 13:00.

Din cauza ninsorii abundente, rafalelor de viscol puternic și a vizibilității spre zero, programul de zbor de la Aeroportul Stefan cel Mare Suceava este afectat și momentan nu se poate opera în condiții de siguranță, chiar dacă pista de aterizare - decolare este curățată.

Echipele de deszăpezire intervin nonstop cu utilaje și materiale pentru a menține infrastructura în condiții de operare, însă vremea extremă împiedică în acest moment desfășurarea operațiunilor aeriene conform orarului.", au transmis reprezentanții aeroportului.

Update 09:00 Potrivit unor surse ale Antena 3 CNN, in cele două zboruri menționate se aflau câte 150 de pasageri. Avioanele se aflau pe pista de decolare, când piloții au decis să nu mai efectueze zborurile, astfel că pasagerii au fost debarcați. Aceleași surse spun că aeroportul va fi închis până la ora 13:00.

Programul de zbor de la Aeroportul Stefan cel Mare Suceava este afectat și momentan nu se poate opera în condiții de siguranță, chiar dacă pista de aterizare - decolare este curățată, transmit reprezentanții aeroportului.

"Echipele noastre de deszăpezire intervin nonstop cu utilaje și materiale pentru a menține infrastructura în condiții de operare, însă vremea extremă împiedică în acest moment desfășurarea operațiunilor aeriene conform orarului.

Din cauza condițiilor meteo extreme, echipajele de pe zborurile WIZZ AIR care urmau să decoleze în această dimineață, la Dortmund și la Paris Beauvais, au decis anularea decolării.

Rugăm pasagerii să păstreze legătura cu operatorul aerian. Vom reveni cu actualizări în funcție de evoluția condițiilor meteo.", au mai precizat aceștia.

Citește și: O femeie a născut acasă, cu medicii prin apel video, din cauza drumurilor închise, în Botoșani! Județul este sub cod roșu de ninsori și viscol

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close