Antena 3 CNN Actualitate Locale Agent şef de poliţie IPJ Bihor, prins în flagrant în timp ce fura bani și bijuterii dintr-o locuință. A fost reținut pentru trafic de influenţă, şantaj și furt calificat

Agent şef de poliţie IPJ Bihor, prins în flagrant în timp ce fura bani și bijuterii dintr-o locuință. A fost reținut pentru trafic de influenţă, şantaj și furt calificat

Un agent şef de poliţie IPJ Bihor, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins alături de un complice în timp ce spărgea o locuință.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   23:35

Potrivit DGA, agentul șef de poliţie IPJ Bihor, în vârstă de 38 de ani, este cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, respectiv câte două infracțiuni de trafic de influență și instigare la trafic de influenţă, trei infracțiuni de șantaj, două infracțiuni de şi instigare la furt calificat.

Omul legii au fost prins alături de un prieten în flagrant după ce au golit casa și garajul unui orădean, în toiul nopții.

Potrivit cercetărilor, polițistul a intrat cu cheia potrivită în garajul locuinței unde a golit un seif in timp ce prietenul lui a intrat în casa, de unde a ieșit cu bani și bijuterii.

La scurt timp, cei doi au fost prinși de colegii polițistului din cadrul IPJ Bihor. Aceștia acea asupra lor toată prada. 6000 de lei și bijuterii. Cei doi au ajuns imediat în arestul poliției din Oradea și urmează să fie duși în fața judecătorului care va stabili dacă își vor petrece următoarele 30 de zile după gratii.

"De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracțiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, șantaj şi furt calificat.

S-a reținut faptul că, la data de 24.10.2023, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuiește prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuință şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.

Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii.

Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.

În instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul Poliției Române", anunță DGA pe siteul instituţiei. 

Reacția IPJ Bihor

"Inspectoratul de Poliţie Județean Bihor a fost informat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și a fost pusă în mișcare acțiunea penală. În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acțiunea din data de 24.10.2023 a beneficiat și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști", a precizat IPJ Bihor. 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close