Antena 3 CNN Actualitate Locale Agentul şef de poliţie IPJ Bihor, prins în flagrant când spărgea o casă împreună cu fratele său, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Agentul şef de poliţie IPJ Bihor, prins în flagrant când spărgea o casă împreună cu fratele său, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Agentul şef de poliţie IPJ Bihor, în vârstă de 38 de ani, prins când spărgea o casă împreună cu fratele său, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Poliţistul este bănuit că a furat 6.000 de lei și bijuterii.

Agentul şef de poliţie IPJ Bihor, prins în flagrant când spărgea o casă împreună cu fratele său, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto: Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   16:50

Pe 24 octombrie, polițistul a cerut şi primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a fura bani dintr-un seif, apoi l-a convins pe fratele său să intre în locuinţă şi să fure bani și bunuri.

Cei doi au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după ce au furat 6.000 de lei și bijuterii, informa, la vremea respectivă, DGA.

"Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și SJA Bihor au desfășurat activități specifice într-o cauză penală în care, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, la data de 25.10.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat, în vârstă de 38 de ani, care are calitatea de agent şef de poliţie în cadrul I.P.J. Bihor, pentru săvârşirea mai multor infracțiuni, respectiv două infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de șantaj, două infracțiuni de instigare la trafic de influență şi instigare la furt calificat.

De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracțiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, șantaj şi furt calificat”, se arăta în comunicatul de atunci al DGA.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, însă Tribunalul Bihor le-a dat ambilor control judiciar. Parchetul a contestat măsura și marți Curtea de Apel Oradea i-a arestat preventiv pe amândoi pentru 30 de zile.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close