Antena 3 CNN Actualitate Locale Apel la 112 după ce o femeie a găsit o grenadă defensivă într-o pubelă de gunoi din Drobeta-Turnu Severin

Apel la 112 după ce o femeie a găsit o grenadă defensivă într-o pubelă de gunoi din Drobeta-Turnu Severin

O tânără a găsit sâmbătă într-o pubelă de gunoi din Drobeta-Turnu Severin o grenadă defensivă. Echipajul pirotehnic al ISU Mehedinţi sosit la fața locului a mai descoperit două elemente de muniție în apropierea pubelei.

Apel la 112 după ce o femeie a găsit o grenadă defensivă într-o pubelă de gunoi din Drobeta-Turnu Severin
Sursa foto: Hepta | Stefan Paraschiv
de Claudia Popovici    |    03 Iun 2023   •   21:46

Potrivit ISU Mehedinți, apelul a fost făcut de o tânără care semnala faptul că, pe o stradă din Drobeta-Turnu Severin, a observat un element de muniție.

La fața locului s-au deplasat specialiştii pirotehnicieni, care au identificat o grenadă defensivă într-o publă. În apropierea acesteia, au mai fost găsite și două lovituri pentru bombă de aruncător, fără încărcătură, care nu prezentau pericol de explozie. Acestea datează din timpul conflictelor armate: Primul sau Al Doilea Război Mondial.

Elementele de muniție au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

Citeşte şi: Un tată a murit, iar copiii lui au fost grav răniți, după ce o grenadă a explodat în locuința lor

ISU Mehedinți reamitește că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, cetățenii au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

„Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase”, susțin specialiștii.

×
Subiecte în articol: grenada pubela Drobeta -Turnu Severin
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close